today-is-a-good-day
21 C
Athens

Συνελήφθησαν 3 Ρουμάνοι διαρρήκτες στην Χαλκιδική

Τρεις Ρουμάνοι συνελήφθησαν για κλοπές σε επιχειρήσεις στη Χαλκιδική τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στην Όλυνθο. Οι φερόμενοι ως δράστες παραβίαζαν επιχειρήσεις και αφαιρούσαν ηλεκτρικά εργαλεία, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους αλλοδαπούς, ηλικίας 49, 44 και 28 ετών, να κινούνται με όχημα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Όπως διαπιστώθηκε, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν παραβιάσει επιχείρηση στην Όλυνθο, από την οποία επιχείρησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρικά εργαλεία αξίας 5.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο δεκαήμερο, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν τους χώρους σε ακόμη τέσσερις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα χημικό σπρέι, που βρέθηκε στην κατοχή του σαραντατετράχρονου κατασχέθηκαν και αυτά.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ