today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Οι δεύτεροι της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκαν δήμαρχοι στον Έβρο

Με εξαίρεση τον Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδας, ο οποίος από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ανανέωσε τη θητεία του στη διοίκηση του ακριτικού δήμου, στους άλλους τέσσερις δήμους του Έβρου η κάλπη της δεύτερης Κυριακής ανέδειξε δημάρχους που στον α’ γύρο τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

Μετά από 29 χρόνια στο τιμόνι του δήμου αρχικά των Λαβάρων και με τη μετάβαση στον Καλλικράτη στον δήμο Σουφλίου, ο Βαγγέλης Πουλιλιός παραδίδει τη σκυτάλη της διοίκησης της «πόλης του μεταξιού» στον Παναγιώτη Καλακίκο, ο οποίος αναδείχθηκε ο νικητής της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

«Θα σταθούμε αντάξιοι της δικής σας στήριξης, της δικής σας εμπιστοσύνης και της ιστορίας αυτού του δήμου. Ο δήμος μας θ’ αποκτήσει ξανά το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία και τον πολιτισμό του. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλη τη δύναμή μας για ν’ αλλάξουμε σελίδα, με διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και δημόσιο διάλογο σε μια πορεία επανεκκίνησης και αναγέννησης του δήμου μας», ανέφερε ο κ. Καλακίκος με τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

«Υπερβολικά αισιόδοξος» δηλώνει ο νέος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος από την 1η Σεπτέμβρη θα πάρει τα ηνία του δήμου από τον απερχόμενο Παρασκευά Πατσουρίδη.

«Αισθάνομαι υπερβολική αισιοδοξία. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη και την αγάπη. Να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα θ’ αλλάξουν πλέον στον δήμο Διδυμοτείχου. Θα κάνουμε όλα αυτά που χρειάζεται για ν’ αρχίσει να χαμογελά πλέον ο κόσμος. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Το ξεκινήσαμε χωρίς να μας δώσει κανείς σημασία. Θέλαμε να προσπαθήσουμε για την επόμενη μέρα στον δήμο. Θεωρούσαμε ότι είχε βαλτώσει. Τώρα πλέον πάμε μπροστά, όλοι μαζί χωρίς να περισσεύει κανένας», τόνισε ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης θα είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ο Νίκος Γαλατούμος, αντιδήμαρχος στην απερχόμενη δημοτική Αρχή Σαμοθράκης, είναι ο νέος δήμαρχος του νησιού του Νομού Έβρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ