today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Μαζικές παραιτήσεις από το κόμμα Βελόπουλου

Ακόμα να προκηρυχθούν Εθνικές εκλογές και στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης αποχωρούν οι υποψήφιοι ο ένας μετά τον άλλον. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκη του κόμματος δανειοληπτών και του δημοσιογράφου Νίκου Μαστρογιάννη, η τελευταία αποχώρηση είναι της κας. Δώρα Αντωνίου όπου πολιτεύεται στην εκλογική περιφέρεια Α Πειραιά.
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι προτού ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια μιας που δεν έχουν προκηρυχθεί και επίσημα Εθνικές εκλογές το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φυλλορροεί. Να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγες ημέρες έχουν αποχωρήσει πολλοί πολιτευτές από την εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.
Δείτε την παραίτηση Αντωνίου  μέσω της προσωπική της σελίδας.

 

 

Η παραίτηση Μαστρογιάννη

Σε δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Νίκος Μαστρογιάννης γράφει τα εξής: «Έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Δυσάρεστη για προσωπικούς λόγους απογοήτευσης και απογοήτευσης των ψηφοφόρων που πίστεψαν σε εμένα. Θέλω να ζητήσω Συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αποχωρώ από το κόμμα…Γνωρίζω ότι είναι πολύ αργά να κάνω μια τέτοια κίνηση αλλά θεωρώ καλύτερα να αποχωρήσω τώρα παρά να απογοητεύσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα.Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται, αργά διαπίστωσα ότι αυτό το πολιτικό κόμμα κι εγώ δεν συμβαδίζουμε ιδεολογικά και ηθικά.

Δεν ασκώ πολιτική ως επάγγελμα, ήθελα να πολιτευτώ για να συμβάλλω με το τρόπο μου, όσο το δυνατόν μπορώ για το καλό της χώρας, αλλά προς έκπληξη μου κατάλαβα πως το κόμμα κάθε άλλο παρά την εικόνα που δείχνει είναι.Δεν θέλω να “πάρω στο λαιμό μου”κανέναν πολίτη είτε πίστεψε σε εμένα είτε όχι.Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου στον αγώνα μου και ειλικρινά θέλω να ζητήσω συγνώμη που παρασύρθηκα από την αγάπη μου για την χώρα και τον ενθουσιασμό μου να προσφέρω και εντάχθηκα σε ένα τέτοιο κόμμα ..αλλά η ηθική μου και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω.Αυτό που θέλω να φωνάξω σε όλους τους Έλληνες είναι να ψηφίζουν με γνώμονα την Ελλάδα.Η αποχώρηση μου και η δυσαρέσκεια μου θα είναι το κριτήριο..εάν ποτέ πολιτευτώ ξανά να πολιτευτώ με άτομα πολιτικού κόμματος που ξέρουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αγάπη για την χώρα.

Σας ευχαριστώ όλους Μαστρογιάννης Νίκος»

Η παραίτηση Μπαρτζώκη

Το κόμμα δανειοληπτών ο πρόεδρος του οποίου Ν. Μπαρτζώκης επίσης παραιτήθηκε έδωσε την δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή:

Ελληνίδες και ‘Ελληνες Οικογενειάρχες.

Στις Ευρωεκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός παρόλη την πόλωση ψήφισε την εκπροσώπηση της πατρίδας μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κόμμα Δανειοληπτών σάς ζήτησε να στηρίξετε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση και όπως φαίνεται με αυτή σας τη στήριξη εξασφάλισαν την είσοδό του στην Ευρωβουλή με 1 έδρα. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιαζόταν με ένα ποσοστό της τάξης του 2,6% έως 3,4% και όπως φαίνεται από το τελικό 4,18% που πήρε, η στήριξή μας ήταν άκρως αποτελεσματική.Ως Κόμμα Δανειοληπτών έχουμε εξηγήσει ότι αδυνατούμε να κατέλθουμε αυτόνομοι στις Εθνικές Εκλογές γιατί δεν έχουμε κανενός είδους ενίσχυση ούτε από τα μέλη μας που είναι δανειολήπτες χτυπημένοι από την κρίση, αλλά ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα, που θα ζητήσουν ανταλλάγματα σε περίπτωση που καλύψουν αυτά τα έξοδα.Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται όμως να συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και Αίρουμε τη στήριξή μας σ’ αυτόν για δύο λόγους:

Πρώτο: Δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και γενικότερα της πολιτικής αντιμετώπισης της Νόμιμης Τραπεζικής Τοκογλυφίας.

Και Δεύτερο και κυριότερο: η Ελληνική Λύση και προσωπικά ο κ. Βελόπουλος επέδειξαν -έτσι άβγαλτοι και πρωτάρηδες όπως είναι από τη… μέθη της εξουσίας- τη γνωστή συμπεριφορά αλαζονείας, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν και αθέμιτες συκοφαντικές μεθόδους για να μην αναλάβουμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου κόμματος υπό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Μπαρτζώκη με την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια, ως απόρροια αυτής της συνεργασίας, αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής όπως ήταν η συμφωνία μας .

Επειδή Δεν είμαστε ούτε δορυφόροι ούτε λαγοί ούτε τρέιλερ οποιουδήποτε συστήματος ή κόμματος,

Επειδή Οι ψηφοφόροι μας θέλουμε να ψηφίζουν θέσεις και λύσεις και προπαντός όταν ψηφίζουν Κόμμα Δανειοληπτών να βγαίνει Κόμμα Δανειοληπτών και όχι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ που θα αποφασίσει η ηγεσία. Τακτικές που γνωρίσαμε πρόσφατα με γνωστά αποκόμματα που έγιναν όργανα του συστήματος με αντάλλαγμα τις καρέκλες της εξουσίας. Αποκόμματα που ο κυρίαρχος λαός έστειλε σπίτι τους οριστικά και αμετάκλητα. Τη ίδια τύχη φυσικά θα έχει και το Κόμμα του κ. Βελόπουλου αν πορευτεί με τον τρόπο που επέλεξε.Σας καλούμε να ψηφίσετε κόμματα που στο πρόγραμμά τους να έχουν:1) Δέσμευση ότι οι δανειολήπτες θα αποπληρώνουν τα δάνεια με βάση τη σημερινή εμπορική αξία των ακινήτων και όχι με τις φουσκωμένες τιμές της προ κρίσεως μετα-χρηματιστηριακής εποχής.2) Δέσμευση ότι θα διαγράφονται οριστικά οφειλές σε νοικοκυριά που αδυνατούν λόγω οικονομικής κατάστασης (ανεργία, προβλήματα υγείας κ.λπ.) να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.3) Δέσμευση ότι το υπόλοιπο των δανείων θα υπολογίζεται από μηδενική βάση με ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΟΧΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ επιτόκια. Επιτόκια δηλαδή που δεν θα είναι μεγαλύτερα κατά 20% από το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ή από το εκάστοτε Εξωτραπεζικό Επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).Ελληνίδες και ‘Ελληνες Οικογενειάρχες Δανειολήπτες.

Το Κόμμα Δανειοληπτών θα συνεχίσει με ΕΝΤΙΜΟ τρόπο την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2016.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ.θα ακολουθήσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για την άρση της συνεργασία με την Ελληνική Λύση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αθήνα, 31 Μαΐου 2019Η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Πηγή: enimerosi24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ