today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ιστορική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε απόψε η πολιτική αποκαθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, κυβερνητικό κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει καμία απολύτως περιφέρεια!

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, στα ιστορικά χρονικά, υποψήφιος Δήμαρχος κυβερνητικού κόμματος δεν κατάφερε καν να πλησιάσει τον νικητή, με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά να μην καταφέρνουν καν να μπουν στον δεύτερο γύρο.

Η αποψινή εικόνα πιστοποιεί την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνον στην πολιτική σκακιέρα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Το φαινόμενο να ανταγωνίζονται μεταξύ τους δύο Νεοδημοκράτες στο β΄γύρο είναι πρωτοφανής με τον ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει εξαφανισμένος από τον πολιτικό χάρτη.

Επίσης για πρώτη φορά η ΝΔ κερδίζει την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία πάντοτε  κυριαρχούσε η Κεντροαριστερά, με μεγάλο θριαμβευτή ένα νέο παιδί τον Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος επικράτησε με άνεση του πασοκοσυριζαίου Κατσιφάρα, ενώ επίσης για πρώτη φορά η Ν.Δ. κυριαρχεί και στην Περιφέρεια Αττικής, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 66%! Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. είχε καταφέρει μόνο μία φορά να κερδίσει την αντίστοιχη υπερ-Νομαρχία, μέσω ενός Αριστερού όμως υποψηφίου, του Θ.Κατριβάνου.

Αντίστοιχα, η Ν.Δ. κατάφερε και διατήρησε την κυριαρχία της σε παραδοσιακούς κεντροαριστερούς Δήμους, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στον Δήμο Αχαρνών και σε πολλούς άλλους.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα, προκύπτει η ολική εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ηττάται σε απόλυτο ποσοστό ακόμα και από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο καταφέρνει να εκλέξει περισσότερους από 60 υποψηφίους σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ