today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Champions League: Έκτο ευρωπαϊκό η Λίβερπουλ!

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό της Πόλης, η Λίβερπουλ ανέβηκε και πάλι στον ευρωπαϊκό θρόνο. Για 6η φορά στην Ιστορία της η ομάδα του Μερσεϊσάιντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ στον τελικό που διεξήχθη στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης. Ο Σαλάχ στο 2΄ με πέναλτι και ο Οριγκί στο 87΄ πέτυχαν τα γκολ των «κόκκινων».

Στη δεύτερη σερί παρουσία της στον καταληκτικό αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου», η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, πραγματοποιώντας μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση και με σύμμαχο την τύχη (ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια), αλλά και τον Άλισον όσες φορές χρειάστηκε στο β΄ μέρος να κρατά ανέπαφη την εστία του, αυτή την φορά έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό.

Ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός του Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ στέφθηκε με επιτυχία. Στους δύο προηγούμενους ο Γερμανός είδε την ομάδα του να χάνει ισάριθμες φορές, από την Σεβίλη το 2016 στον τελικό του Europa League (1-3) και πέρυσι από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League (0-3). Απόψε του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς έστησε άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι αυτό που μετρά περισσότερο σε τέτοια ματς είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις.

Η «παρθενική» συμμετοχή της Τότεναμ σε τελικό Champions League δεν έφερε στην ομάδα του Λονδίνου το κύπελλο, κυρίως λόγω του αιφνιδιασμού που δέχτηκε στο 2ο λεπτό, αλλά και λόγω του ότι οι παίκτες-κλειδιά της δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, σε συνδυασμό με το ότι δεν βρήκαν διαδρόμους για να απειλήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ