today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου που επανεξελέγη με ποσοστό 100%!

“Ακριβώς απέναντί μου βλέπω το σχολείο. Τα παιδιά ήδη έχουν ξεκινήσει το μάθημά τους, κάποια από αυτά κάνουν γυμναστική. Είναι πολύ ηλιόλουστη μέρα. Έχουμε μπει σε κλίμα καλοκαιρινό”… Είμαστε στον Δήμο Αγίου Ευστρατίου, εκεί όπου κάθε ημέρα, μερικές χιλιάδες πόδια πάνω από τα κεφάλια των 270 κατοίκων (απογραφή του 2011), πετούν οι αεροπόροι της Πολεμικής Αεροπορίας, διασφαλίζοντας το ελληνικό F.I.R. Πού να φανταστούν οι ιπτάμενοι όμως, πως από κάτω τους, σε ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό παιδί, που ζητά τη βοήθεια της νεαρής δημάρχου για να συνεχίσει το παιχνίδι του!

“Ο Αϊ Στράτης είναι το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας στεριά με στεριά”: με τα λόγια αυτά, κάπου στο μέσο της συνέντευξης, που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, η Μαρία Κακαλή, δήμαρχος εκ νέου, με ποσοστό 100% από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, έχει ήδη αρχίσει να μας ταξιδεύει στη γη, τις ακτές και την καθημερινότητα του δήμου της. “Εδώ, το μάτι ταξιδεύει. Βλέπει από παντού θάλασσα”, περιγράφει.

«Στον Άγιο Ευστράτιο, οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, αλιεία και κτηνοτροφία κατά κύριο λόγο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να ασχολούνται και με το κομμάτι του τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται ένας προορισμός που τον μαθαίνει ο κόσμος. Ο κόσμος που επιλέγει να κάνει διακοπές στο νησί μας είναι περισσότερο “ψαγμένος”» περιγράφει η κα Κακαλή, που δεν παραλείπει να τονίσει πως κάποιος θα επισκεφτεί τον ‘Αι Στράτη “για τις παραλίες, για το πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον, για την ηρεμία, για να ξεφύγει λίγο από την έντονη ζωή των πόλεων”.

Με το 100% στις κάλπες, αναρωτιέται κάποιος αν η επανεκλεγείσα δήμαρχος είχε μια προεκλογική εκστρατεία με τόσες προκλήσεις, ώστε να έχουν συσσωρευτεί ίσως υποχρεώσεις: “Αυτές τις μέρες επειδή ήταν ο προεκλογικός αγώνας, δυστυχώς κάποια πράγματα έμειναν πίσω. Δεν μπορούμε να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, για αυτό φροντίσαμε να έχουμε δρομολογήσει από πριν αρκετά πράγματα που έχουν σχέση με το νησί, όπως μικρά έργα που πρέπει να γίνουν και προληπτικές δράσεις για το καλοκαίρι”, απαντά η δήμαρχος, που τονίζει πως υπάρχουν σε αυτή τη μαγευτική γωνιά του ελληνικού Αιγαίου “ημέρες ήρεμες που κυλούν ομαλά, με μικρά και διαχειρίσιμα προβλήματα”, υπάρχουν “όμως και μέρες που τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, οπότε είναι και πολύ έντονος ο τρόπος με τον οποία πρέπει να τα διαχειριστούμε.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ