today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να εισάγουν στη χώρα 27 κιλά κάνναβης

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο αλλοδαπών χθες το πρωί, στην περιοχή της Ποντοηράκλειας Κιλκίς, οι οποίοι εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα να μεταφέρουν σε όχημα πάνω από 27 κιλά κάνναβης. Οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 30 και 27 ετών, προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη αρχικά αγνοώντας το σήμα των αστυνομικών και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο με τις ναρκωτικές ουσίες.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς είχαν ασφαλείς πληροφορίες για την εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες, εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο. Οι δύο άντρες που επέβαιναν σε αυτό, ωστόσο, προσπάθησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημά τους σε αγροτική περιοχή και επιχείρησαν να διαφύγουν. Μάλιστα, φέρεται να αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι τους ακινητοποίησαν για να τους συλλάβουν.

Στο όχημα βρέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 26 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 27 κιλών και 402 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία (κακουργηματικού χαρακτήρα), θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ