today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπογράψει ο Π.Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Το ενδεχόμενο να μην υπογράψει τελικά τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη ο κ. Παυλόπουλος παραμένει ανοιχτό.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κ. Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Σε αυτή του την θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιμείνει είτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προετοιμαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης φτάσει στην Προεδρία μέχρι τις 30 Ιουνίου, είτε παραδοθεί μετά την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν τις αναμενόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του protothema.gr ο κ. Παυλόπουλος έχει μεταφέρει στο κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης την πρόθεσή του να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό νέας ηγεσίας στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως τη λήξη της θητείας της σημερινής ηγεσίας της δικαιοσύνης, στις 30 Ιουνίου δεν πρόκειται να υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ