today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Αφγανιστάν: To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε στρατιωτική σχολή στην Καμπούλ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας του Αφγανιστάν, μια στρατιωτική σχολή που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

«Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι (10:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πύλη εισόδου του Πανεπιστημίου Στρατάρχης Φαχίμ, στην άκρη του δρόμου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Φιρντάους Φαραμάρτζ.

Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν πεζός, «εντοπίστηκε από έναν στρατιώτη και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προτού φθάσει τον στόχο του», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, είπε ο Φαραμάρτζ.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που πολλοί φοιτητές έφευγαν από τη σχολή και την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο Site που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Τα ΙΚ υποστηρίζει πως σκότωσε «50 φοιτητές της στρατιωτικής σχολής»

Η εθνική στρατιωτική ακαδημία του Αφγανιστάν, που ιδρύθηκε το 2005, εκπαιδεύει τους ανώτατους αξιωματικούς του στρατού.

Σε ένα μεγάλο παράρτημα του πανεπιστημίου στεγάζεται μια βάση στρατιωτών του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν Αφγανούς σπουδαστές στρατιωτικών σχολών η οποία φυλάσσεται αυστηρά.

Πολλές επιθέσεις με χειροβομβίδες ή με ενόπλους που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες έχουν θέσει στο στόχαστρο τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικούς στην πρωτεύουσα, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν εδώ και μήνες ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ