today-is-a-good-day
29.9 C
Athens

Β.Κικίλιας: Στην πολιτική παίζει ρόλο και ο τρόπος που φεύγεις όταν χάνεις

Κριτική στην κυβέρνηση για τις δρομολογούμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως «στην πολιτική παίζει ρόλο και ο τρόπος που φεύγεις όταν χάνεις. Το 2015, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβαναν ότι το κόμμα τους είναι “κάθε λέξη του Συντάγματος”. Πέρασαν μόνο τέσσερα χρόνια και ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι έχουν τσαλαπατήσει, τσαλακώσει και διαλύσει κάθε λέξη του Συντάγματος. Με αποκορύφωμα τον χειρισμό που γίνεται για να γίνουν οι εκλογές 7 Ιουλίου, με πρόσχημα ότι υπάρχουν ακόμα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Θα ευχόμουν να ήταν αυτός ο λόγος. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι».

 

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πηγαίνει σε εκλογές. «Είναι ήδη σε αποδρομή η κυβέρνησή του και με το πνεύμα και με το γράμμα του Συντάγματος. Το θέμα του ορισμού νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη είναι βαθιά πολιτικό. Τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί να βάλει χέρι και να διορίσει τους επικεφαλής της Δικαιοσύνης. Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ποιοι λόγοι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη μεθόδευση. Η κυβέρνηση όμως δείχνει πρωτοφανή απαξία στην ψήφο του λαού και αδιαφορεί για το τι πιστεύουν οι πολίτες» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος που μπορεί να κλείσει τη θητεία του ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας».

 

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι να μιλήσει οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ήδη καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στόχος μας είναι να καταλάβει και ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία, ότι θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα με σεβασμό στον πατριωτισμό των Ελλήνων και ότι θα δημιουργήσουμε, μέσω επενδύσεων, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός με βάση τα ποσοστά και τη δυνατότητα να κυβερνήσει μόνη της η Νέα Δημοκρατία. Ότι το πρόγραμμά μας το αποδέχεται και το θέλει ως λύτρωση ο ελληνικός λαός για να ξαναμπεί η ζωή μας σε μια κανονικότητα και να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη, θα φέρει πιθανώς και την αυτοδυναμία. Θα φέρει τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε, ακόμα και αν την επιτύχουμε, ενδεχομένως μαζί με όσους αποδεχθούν μετεκλογικά το πρόγραμμά μας. Δεν πρόκειται περί κάποιου καπρίτσιου του Μητσοτάκη ο στόχος για το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», επισήμανε θέτοντας τα διλλήματα των εκλογών: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Θέλουμε να μειώσουμε τη φορολογία; Αντέχει σήμερα ο καταστηματάρχης, ο συνταξιούχος, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος αυτήν τη φορολογία; Αντέχει αυτόν τον ΕΝΦΙΑ; Αντέχει αυτόν τον ΦΠΑ; Θέλει να επανέλθει στη ζωή του η τάξη και η ασφάλεια».

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία των αρχηγών της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση. «Είναι λυπηρό και στενάχωρο. Υπάρχει ένα μίνιμουμ αξιακού κώδικα. Οι αρχηγοί υπηρετούν την ελληνική Πολιτεία και όλους τους Έλληνες και οφείλει να μένει μακριά από τα κομματικά» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ