today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Mέρκελ: Πρέπει να βρούμε καλύτερες απαντήσεις

Η καγκελάριος Μέρκελ αιτιολόγησε τα καλά αποτελέσματα των Πρασίνων στις ευρωπαϊκές εκλογές λέγοντας πως επέλεξαν θέματα που ενδιαφέρουν αυτή την στιγμή τους πολίτες.” Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κλιματική αλλαγή”, είπε σε συνέντευξή της στο CNN. Για το κόμμα της αποτελεί φυσικά μια πρόκληση να βρει ακόμα καλύτερες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και πάνω απ’όλα να πει “ότι αισθανόμαστε πως έχουμε καθήκον να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές. Παράλληλα τόνισε το γεγονός ότι το κόμμα της “είναι η ισχυρότερη δύναμη και θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή των προσώπων για τα αξιώματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης”.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU), συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα με κορυφαίο υποψήφιο (Spitzenkandidat) τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει ελπίδες να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ