today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Τέσσερις και ένας λόγοι για την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, καθαρή νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ελληνικός λαός του «χάρισε» την πολιτική ηγεμονία τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στη Φιλελεύθερη παράταξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε τη ΝΔ στο χθεσινό εκλογικό θρίαμβο και στον προθάλαμο της Εξουσίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το θετικό αφήγημα της ΝΔ, αλλά και τα Ιστορικά λάθη του πάλαι ποτέ «χρυσού» παιδιού της Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.
Αποκωδικοποιώντας κανείς την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ διακρίνει πέντε κομβικής σημασίας άξονες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε για να πετύχει τη χθεσινή «θηριώδη» εκλογική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Του Κώστα Πασίση

Πρώτον: Η στρατηγική της  ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επένδυσε» στο θετικό λόγο, εστιάζοντας στην «ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη προσέλκυση επενδύσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία.
«Ειδικό» βάρος έριξε στην ανανέωση της ΝΔ, με συγκροτημένο σχέδιο και όραμα. Παράλληλα πραγματοποίησε συγκεκριμένα ανοίγματα σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Ανοίγματα που έπιασαν τόπο, όπως αποδείχθηκε από τη συντριπτική νίκη που πέτυχε επι του Αλέξη Τσίπρα.

Δεύτερον: Η συμφωνία των Πρεσπών
Η “εκχώρηση” της Μακεδονίας φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού και όπως αποδείχθηκε η επαίσχυντη συμφωνία «έκαψε» την κυβέρνηση συθέμελα.
Τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα είναι άκρως απογοητευτικά. Ο κόσμος στην Μακεδονία τιμώρησε παραδειγματικά τον κ. Τσίπρα.
Το σκληρό μήνυμα ήταν ορατό κατά τη προεκλογική περίοδο καθότι τα κυβερνητικά στελέχη γνώρισαν από κοντά την οργή των κατοίκων, όταν περιόδευσαν στη Μακεδόνια.

Τρίτον, η Novartis, το θράσος του Πολάκη και η συκοφάντηση αντιπάλων.
Ο Πρωθυπουργός, μη έχοντας πειστικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό της ΝΔ κατέφυγε στο αγαπημένο του σπορ, την σκανδαλολογία,  με ψεύδη, αίσχη και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Έκανε «σημαία» τη Novartis και προσπάθησε να σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του, όπως τους πρώην Πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παν. Πικαραμμένο , τον Επίτροπο Δημ Αβραμόπουλο, τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, και τους πρώην υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγ. Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Το υποτιθέμενο σκάνδαλο αποδείχθηκε φιάσκο, η στόχευση πέτυχε το αντίθετο  και η σκευωρία γρήγορα κατέρρευσε.

Τέταρτον, το κότερο της χλιδής και 
Ο Αλέξης Τσίπρας, που ήθελε να εμφανίζεται ως “λαϊκό παιδί της Κυψέλης”, προφανώς κουρασμένος από τα βαριά πρωθυπουργικά καθήκοντα, αμέσως μετά την τραγωδία του Ματιού, αναζήτησε τη ξεκούραση του, σε υπερπολυτελή θαλαμηγό.
Οι φωτογραφίες διέρρευσαν και έπνιξαν στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη πλήγωσε την Αριστερή βάση του κόμματος και «κομμάτιασε» τις δήθεν αρχές της. Το συγκεκριμένο θέμα είχε εκλογικό κόστος και βαρύ τίμημα για τον κουρασμένο Πρωθυπουργό, ο οποίος ούτως ή άλλως επιχείρησε να το αποκρύψει.

Πέμπτον – Ατέλειωτα ψέματα
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε …λαγούς με πετραχήλια και όπως ήταν αναμενόμενο δεν υλοποίησε τίποτε. Ο κόσμος που τον πίστεψέ δε ξέχασε ποτέ το σχίσιμο των μνημονίων, με ένα νόμο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές των συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού…
Στις εκλογές της 26ης Μάιου πλήρωσε τον λογαριασμό…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ