Σάρωσε ο Κ. Μπακογιάννης

275

Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, εκπροσωπώντας τυπικά και ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία, συνέτριψε τον ανθυποψήφιό του, Νάσο Ηλιόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) με διαφορά άνω του 25%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης καταλαμβάνει 42,62%, με τον κ. Ηλιόπουλο να μένει μόλις στο 16,98%. Η μονομαχία ανάμεσά τους προβλέπεται να είναι ένας υγιεινός περίπατος για τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς απολαύει της γενικότερης προτίμησης των Αθηναίων. Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση με 13,18% ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, παρά τους φόβους για υψηλότερο ποσοστό, περιορίστηκε στο 10,58%.

 

Ειδικότερα -και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών- με καταγεγραμμένο το 98,41% των τμημάτων:

· Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες

· Η « Ανοιχτή Πόλη» του κ. Ηλιόπουλου 8 έδρες

· Η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων, 6 έδρες

· Και η παράταξη « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων, 5 έδρες.

· Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.