today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στ. Καλαφάτης: Ενώνουμε δυνάμεις για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα περήφανη

Ανοικτή επιστολή για τη σημασία των εκλογών της Κυριακής απευθύνει, στις Μακεδόνισσες και τους Μακεδόνες ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Υπογραμμίζει τα εγκλήματα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα περήφανη. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Μακεδόνισσες και Μακεδόνες συμπατριώτες μου,

Είμαστε μπροστά σε κρίσιμης και καθοριστικής σημασίας εκλογές. Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Ψηφίζουμε, ταυτόχρονα, για την Περιφέρεια και την πόλη μας. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όλοι παρόντες. Κανένας να μην λείψει. Γιατί τα αποτελέσματα θα ορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Και την πορεία των μεγάλων θεμάτων που ταλανίζουν την κοινωνία και την Πατρίδα μας.

Την Κυριακή εκφράζουμε την οργή μας για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Και την αποδοκιμασία της απόφασής τους να αγνοήσουν τη βούληση των πολλών. Και την ανησυχία μας για τη δήλωσή τους ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί πρότυπο λύσης και για άλλες διαφορές. Και την επιλογή μας να ενώσουμε δυνάμεις για την απόκρουση των αυθαίρετων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο, την Κύπρο.

Την Κυριακή εκφράζουμε την καταδίκη μας στο έγκλημα του 2015 που στοίχισε πάνω από 100 δις στην χώρα μας και ένα νέο Μνημόνιο, με φόρους και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων 10 δις ευρώ. Και την αγανάκτησή μας για τον κυνισμό και την αναλγησία που επέδειξαν κατά τη μαύρη νύχτα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Και την αντίθεσή μας στην πολιτική των φόρων, στην υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, στην ανοχή της ανομίας και της εγκληματικότητας, στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Την Κυριακή κάνουμε το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη. Επιλέγουμε πολιτική αλλαγή που θα φέρει αλλαγή πολιτικής. Στα εθνικά μας ζητήματα, την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλεια, την καθημερινότητα όλων μας. Επιλέγουμε σχέδιο και πρόγραμμα που εγγυάται έμπρακτη στήριξη σε όσους άφησε πίσω της η κρίση και καλύτερη ζωή για όλους. Επιλέγουμε συνένωση δυνάμεων για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα περήφανη.

Την Κυριακή απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν χτες. Απέναντι στο λαϊκισμό και τη νέα απόπειρα εξαπάτησης καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης, πρόταση ευθύνης. Απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, την πόλωση και τον φανατισμό, αντιπαρατάσσουμε τον υπεύθυνο λόγο, το μέτρο και τη μετριοπάθεια. Απέναντι στην κατάρα του διχασμού, αντιπαραθέτουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας. ​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ