today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ρ.Δούρου: Εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών

«Παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πολυεπίπεδων παρεμβάσεων για την Περιφέρεια Αττικής, με ορίζοντα το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Εμείς θέλουμε να ενώνουμε νήματα. Και να ολοκληρώσουμε το σπουδαίο έργο των 4 ½ χρόνων μας, που οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους, βλέπουν, γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν», τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Η Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών. Και «πάνω από όλα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους», ενώ χαρακτήρισε «προσβλητικό» το να μιλούν οι πολιτικοί της αντίπαλοί για “εξαφάνιση”, όταν το έργο της Περιφέρειας Αττικής «είναι ορατό και χειροπιαστό σε κάθε γειτονιά του λεκανοπεδίου, αυτά τα 4 ½ χρόνια».

Ερωτηθείσα για τους ανθυποψηφίους της η Ρένα Δούρου τόνισε: «Και ο κ. Πατούλης και ο κ. Σγουρός βρίσκονται στον δημόσιο βίο, με παράλληλα αξιώματα τις περισσότερες φορές, αθροιστικά περισσότερο από τα χρόνια ζωής που γράφει η ταυτότητά μου. Ρωτώ ειλικρινά τους πολίτες της Αττικής. Τι περισσότερο μπορούν να προσφέρουν;».

Με αφορμή το σποτ για την προβολή του έργου επί της θητείας της επισήμανε ότι δεν διακόπηκε ούτε στιγμή ακόμη και όταν υπέστη τον κανιβαλισμό και την στοχοποίηση «που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης και κορυφαία, ακραία στελέχη της ΝΔ με δημοσιογράφους-τσιρλίντερς στα ΜΜΕ και τα social media», Σημείωσε ότι ακόμη και η δική της στάση «σεβασμού έναντι των νεκρών και των οικογενειών τους, μεταφράστηκε σε ενοχική αδυναμία» ενώ κανείς δεν έλεγε ότι, η Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές και δεν έχει ρόλο στη κατάσβεση και την εκκένωσης μιας περιοχής». Τόνισε ότι δεν παραιτήθηκε για να συνεχίσει να δίνει τη μάχη, να συνδράμει τη Δικαιοσύνη στην απόδοση ευθυνών. «Είμαι εδώ, παρούσα και στην κρίση των πολιτών. Την οποία προφανώς και σέβομαι. Και δεν είμαι μόνη. Στην κάλπη θα διαπιστώσετε ότι έχω δίπλα μου και τους πολίτες» τόνισε η ίδια.

 

 

Αναφερόμενη στην ιδεολογική διαφορά των κομμάτων εξέφρασε την πίστη ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές», σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Δεν έχουμε βουλιμία για αξιώματα. Ούτε ξοδεύουμε τη μέρα μας, συνωμοτώντας ο ένας σε βάρος του άλλου. Δεν έχουμε κληρονόμους που θέλουμε να τους δούμε διαδόχους ούτε παντοδύναμο πρόεδρο που θα δώσει το δακτυλίδι σε κάποιον διάδοχο».

Εξέφρασε, επίσης, δυσκολία να πιστέψει ότι «η μέση ελληνική οικογένεια από το Περιστέρι, θα εμπιστευτεί ως πρωθυπουργό έναν άνθρωπό, σαν τον κ. Μητσοτάκη, που θεωρεί ότι το παιδί της είναι προορισμένο να γίνει… ψυκτικός…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ