today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Μ.Σπυράκη: Ο χρόνος του εθνικολαϊκιστικού συνονθυλεύματος τελειώνει την Κυριακή

Συνέντευξη στο ThePresident

Συνέντευξη στον Κώστα Πασίση

Άμεσα σε εκλογές πρέπει να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς θα υπάρχει δυσαρμονία των πολιτών με την κυβερνητική πλειοψηφία, τονίζει στο thepresident.gr η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Επιπλέον, εμφανίζεται σίγουρη για τη καθαρή νίκη του κόμματος της και υπογραμμίζει ότι «η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έρθει για να επουλώσει τα τραύματα που άνοιξαν οι εθνολαϊκιστές, θα έρθει για να ενώσει τους Έλληνες».
Τέλος ζητά τη συστράτευση με τη ΝΔ όλων των πολιτών που τοποθετούνται στο ευρωπαϊκό κέντρο

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πως το σχολιάζετε;

Σπυράκη : Οι ευρωεκλογές είναι η κάλπη που θα αποτυπώσει με τον πιο ηχηρό τρόπο το αίτημα για πολιτική αλλαγή στον τόπο. Στις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη ΝΔ με 3,8% .Τότε ο κ.Τσιπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εθνικές εκλογές διαπιστώνοντας «δυσαρμονία» της επιλογής των πολιτών σε σχέση με την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι απαραίτητο για όλους μας να έχει την ίδια άποψη και το βράδυ της 26ης Μαίου ακόμη και αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τις διαθέσεις του και να προχωρήσει άμεσα σε κάλπες!

Η ΝΔ μιλά για μια καθαρή νίκη του κόμματος σας στις ευρωεκλογές. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη σας, βλέπετε να δρομολογούνται άμεσα και πολιτικές εξελίξεις;

Σπυράκη: Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφού πέρασε από διάφορες εκδοχές για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών , μέχρι και δημοσκόπηση τις χαρακτήρισε, καταλαβαίνει πλέον ότι δεν τον παίρνει άλλο… ο χρόνος του εθνικολαϊκιστικού συνονθυλεύματος που ηγήθηκε τελειώνει αύριο το βράδυ! Οι εκλογές είναι απαραίτητο να προκηρυχθούν τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να σύρει την πατρίδα στο άρμα της εξουσιολαγνείας του!

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι μετά τις εθνικές εκλογές θα αναζητήσει συνεργασίες ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη. Πως ερμηνεύετε αυτή την αναφορά του;

Σπυράκη: Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έρθει για να επουλώσει τα τραύματα που άνοιξαν οι εθνολαϊκιστές, θα έρθει για να ενώσει τους Έλληνες. Σε αυτή την προσπάθεια είναι καθήκον μας να συστρατεύσουμε όλους τους πολίτες που τοποθετούνται στο ευρωπαϊκό κέντρο. Άλλωστε στο Ευρωκοινοβούλιο καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη σύμπραξη των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων. Ας βρούμε και στο εθνικό κοινοβούλιο το θάρρος για συγκλίσεις που θα οδηγήσουν την πατρίδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των περιοδειών σας;

Σπυράκη: Οι πολίτες θέλουν να κοιτάξουμε στο μέλλον και να χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη το μέλλον των παιδιών τους. Γύρισα δύο φορές όλη την Ελλάδα και μαζί με το αίτημα «να φύγουν» επιχειρούσα να απαντήσω σε ερωτήματα γιατί οι άλλες χώρες τα κατάφεραν μετά τα Μνημόνια και εμείς κολλήσαμε… Οι πολίτες θέλουν ευκαιρίες για δουλειές τις οποίες μπορεί να δώσει η νέα οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου και των επιχειρήσεων και η κυκλική οικονομία, νέες δουλειές που μπορεί να τις δώσει η υψηλής προστιθέμενης αξίας πρωτογενής παραγωγή, νέες δουλειές που μπορεί να τις δώσει ο ποιοτικός και βιώσιμος τουρισμός.
Ο συνδυασμός της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που τώρα υποεκτελείται, μόνο 6 στα 10 ευρώ επενδύονται τα υπόλοιπα πάνε στο υπέρ πλεόνασμα, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία Digital Europe , Horizon Europe και η συνέχεια του σχεδίου Γιούνκερ μέσα από το InvestEU μπορούν να δώσουν όση χρηματοδότηση χρειαζόμαστε.
Για να δημιουργηθούν όμως καινούργιες δουλειές χρειάζεται σχέδιο και πολιτική βούληση. Έτσι η Ελλάδα θα πάψει να είναι στις τελευταίες θέσεις του δείκτη DESI (Δείκτης για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία) και ουραγός στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι νέες δουλειές έρχονται και από τους νέους τομείς της οικονομίας που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να ενσωματωθούν στις προτεραιότητες της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ