today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ είναι το ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας

Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο της υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ενώ στην κεντρική του ομιλία ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να στηρίξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τους διαχρονικούς αγώνες της ΝΔ για την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη, αλλά και στις πολιτικές που ασκήθηκαν μετέπειτα «προκειμένου η χώρα να παραμείνει» όπως είπε, «στην ευρωζώνη».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας. Δεν είμαστε μόνο το κόμμα που έβαλε τη Ελλάδα στην Ευρώπη, είμαστε το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, δύο φορές. Μία το 2012 και μια φορά με τα πειράματα Τσίπρα- Βαρουφάκη το 2015, όταν βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον δεν αφήσαμε τη χώρα τον Αύγουστο του 2015 να «πέσει στα βράχια». Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ψηφιστεί στις κάλπες. Οι Έλληνες εκφράζονται σε εθνικές κάλπες πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα πουν όχι στα ψέματα, όχι στην οπισθοδρόμηση στην οικονομία, όχι στην υπερφορολόγηση όχι στις περικοπές που έχουν γίνει στους συνταξιούχους, όχι σε μια κυβέρνηση που δεν δίνει ελπίδα και προοπτική. Είναι ανάγκη στην Ελλάδα να έχουμε αλλαγή πολιτικής, μια πολιτική η οποία θα εφαρμόσει επιτυχημένα παραδείγματα πολιτικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Νέα Δημοκρατία αυτό θέλει να εφαρμόσει. Έχουμε μία πολιτική που στηρίζεται στην αλήθεια από τη μια πλευρά και στην κοινή λογική από την άλλη. Είμαστε βέβαιοι, τώρα που οι Έλληνες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν, ότι θα πουν τέλος στα ψέματα και το λαϊκισμό. Καιρός για μια καινούργια αρχή, με αλήθεια, κοινή λογική, σοβαρότητα και υπευθυνότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης βρέθηκε στην Κέρκυρα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Τομεάρχη Υγείας και Τομεάρχη Ιονίων Νήσων, Βασίλη Οικονόμου, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας με θέμα «Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές 2019».

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά» παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της εκλογικής ενότητας Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ