today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Κίρκη των Εθνομηδενιστών με το Δέλεαρ των Παροχοεπιδομάτων!

“Και όπως συμβαίνει πάντα, το σκοτάδι φεύγει και επιστρέφει το φως!
Αυτοί θα επιμένουν μέχρι τέλους να εκπαιδεύουν τον κόσμο να συνηθίσει στο σκοτάδι και να τον τυφλώνει το φως! Αλλά οι Έλληνες δεν αντέχουν το σκοτάδι.
Και το φως, που στην Ελλάδα ονομάζουμε Ελπίδα, πάντα επιστρέφει!
Αυτή την Ελπίδα δεν θα μας τη δώσει κανείς άλλος.
Μόνοι μας θα την κατακτήσουμε.
Με την ψήφο μας την Κυριακή.”
τ. Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, Τρίπολη, 23 Μάϊου, 2019

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Παίρνοντας αφορμή από την ομιλία του τ. Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, αισθάνθηκα την ανάγκη ως σκεπτόμενος άνθρωπος και επιστήμονας, αλλά πάνω από όλα ως Έλληνας, να καταθέσω την ταπεινή προσωπική μου γνώμη για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, έδωσε με άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής και για μια ακόμη φορά, ο τ. Πρωθυπουργός, χωρίς να το έχει ανάγκη και χωρίς να κερδίζει τίποτα σε προσωπικό επίπεδο προσέφερε υπηρεσία στην πατρίδα.
Την Κυριακή προσερχόμαστε στις κάλπες για τον πρώτο γύρο (ο δεύτερος θα είναι στις εθνικές εκλογές) της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησε της μεταπολίτευσης και το διακύβευμα δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Απλά και ξεκάθαρα είναι μια μάχη ανάμεσα στην Κίρκη των εθνομηδενιστών με όπλο τις παροχές και τα επιδόματα και του εάν θα έχουμε χώρα. Μια μάχη ανάμεσα στο εθνομηδενισμό και την Ελλάδα.
Μέχρι το παρά πέντε της κάλπης γίνεται μια προσπάθεια μέσω ακατάσχετων παροχών και επιδομάτων να αποπροσανατολιστεί ο Έλληνας πολίτης από την ουσία της αναμέτρησης που είναι το εάν θέλουμε να έχουμε χώρα, να έχουμε πατρίδα, να έχουμε γλώσσα, να έχουμε ασφάλεια, να έχουμε εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία, να έχουμε Ελλάδα και να παραμείνουμε Έλληνες.

Σίγουρα η οικονομία και η καθημερινότητα επιβίωσης των οικογενειών των πολιτών, είναι ένα κομβικό θέμα που δικαιολογημένα απασχολεί όλους μας. Συχνά πυκνά ακούμε ότι η οικονομία είναι κατά βάση ένας τομές που έχει να κάνει με αριθμούς και είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.
Με βάση λοιπόν αυτό το γεγονός, καλό θα είναι κάθε Έλληνας πολίτης, πριν μπει στο παραβάν την Κυριακή, να κάνει απλή αριθμητική, πρόσθεση και αφαίρεση, που δόξα το Θεό και εμείς οι αδύναμοι στα μαθηματικά το καταφέρνουμε.

Δεν είναι πολύπλοκη εξίσωση και εφαρμογή μαθηματικών τύπων. Εάν λοιπόν καθίσουμε και προσθέσουμε και αφαιρέσουμε, αυτά που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αφαιρέθηκαν από το πορτοφόλι των Ελλήνων πολιτών, ενθυμούμενοι πάντα τα 100 δις ευρώ που στοίχισε στη χώρα το παραμύθι των νυν κυβερνώντων, για να ρίξουν μια κυβέρνηση που έβγαζε τη χώρα από την κρίση, τότε και το μικρό παιδί αντιλαμβάνεται ότι το παραμυθάκι των παροχών και επιδομάτων των τελευταίων εβδομάδων, όχι μόνο δεν έχει καμία αξία, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη.

Παρόλα αυτά μια πολιτική αλλαγή και η έλευση μιας σοβαρής κυβέρνησης αυτό μπορεί με μεθοδική και νοικοκυρεμένη δουλειά να το διορθώσει. Τα οικονομικά αν και σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο και επίπονο διορθώνονται. Υπάρχουν όμως κάποια άλλα τα οποία είναι ανεπανόρθωτα. Και αυτά έχουν να κάνουν με τον εθνομηδενισμό και τις τραγικές επιπτώσεις του.

Τα πρώτα δείγματα του προκλητικού και επικίνδυνου για το μέλλον της χώρας και του έθνους εθνομηδενισμού της ομάδας που σήμερα κυβερνά τον τόπο, τα είδαμε στην επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αντί ούτε καν πινακίου φακής ξεπουλήθηκε η Μακεδονία, με την παραχώρηση γλώσσας και ταυτότητας.

Όπως και με την Συμφωνία των Πρεσπών, που δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του Κοινοβουλίου, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, και του Ελληνικού λαού, έτσι και τώρα ο χρήσιμος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκης, συζητά με τους Τούρκους μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ο Θεός να βάλει το χέρι του τι θα μας προκύψει, από αυτό τον δήθεν διάλογο.

Ο εθνομηδενισμός όμως δεν σταματά εκεί. Η μεθοδευμένη ζημιά που έχει γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην παιδεία, την εκπαίδευση των παιδιών ας δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για συστηματική αποδόμηση της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, για μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα ήθη, έθιμα, και παραδόσεις της πατρίδας μας, και για μια προσπάθεια δημιουργίας μιας νεολαίας η οποία θα είναι πλήρως αποκομμένη και ξένη από κάθε τι ελληνικό.

Τα πανεπιστήμια, όσα από αυτά είναι ανοικτά, έχουν γίνει άσυλα προστασίας και βάσεις περιθωριακών, αναρχικών, και εμπόρων ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να υποσκάπτεται συστηματικά το μέλλον της χώρας και του έθνους.
Στον τομέα της εθνικής ασφάλειας η κατάσταση που έχουν οδηγήσει τον τόπο οι εθνομηδενιστές δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Επί τέσσερα χρόνια η πολιτική των ανοικτών συνόρων, έχει καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά, πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν για αλλότρια σχέδια ξένων και όχι μόνο δυνάμεων.

Τα ίδια και χειρότερα στη καθημερινή ασφάλεια των πολιτών. Όλη η χώρα βρίσκεται στο έλεος παρακρατικών και μπαχαλάκηδων, χωρίς να γλυτώνει από αυτούς ακόμη το Εθνικό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν περιοχές της πρωτεύουσας της χώρας, που με την ανοχή του σημερινού κράτους, αποτελούν άβατο και πολύ δύσκολα μπορούν να τις περπατήσουν οι Έλληνες πολίτες.
Αμετανόητοι δολοφόνοι, τρομοκράτες που τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα, έχοντας αφαιρέσει ζωές αθώων ανθρώπων, απολαμβάνουν κάθε τρείς και λίγο άδειας αναψυχής από τις φυλακές, όπου θα έπρεπε όχι μόνο να παραμένουν κλεισμένοι, αλλά να μην βλέπουν καν το φως της ημέρας.
Όλα αυτά καταδεικνύουν μια χώρα και ένα έθνος υπό κατάρρευση με κίνδυνο εξαφάνισης.

Αυτό είναι που κρίνεται στη κάλπη της Κυριακής. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μοναδική επιλογή που θα οδηγήσει στην ανάσχεση αυτής της καταστροφικής πορείας εθνομηδενισμού είναι, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, που ούτως ή άλλως έχουν καταρρεύσει, είναι ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.
Ας μην επηρεαστεί λοιπόν κανείς από την Κίρκη του εθνομηδενισμού, η οποία με όπλο το δέλεαρ των παροχοεπιδομάτων προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει το εκλογικό σώμα. Εάν το πετύχει όταν έρθει η ώρα να πληρώσουμε το μάρμαρο θα είναι πολύ αργά.
Τι θέλουμε λοιπόν χώρα, έθνος και πατρίδα, ΕΛΛΑΔΑ ή εφήμερα παροχοεπιδόματα και εθνομηδενισμό. Εμείς θα το αποφασίσουμε την Κυριακή.

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ