today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γ.Ορφανός: Νίκη την πρώτη Κυριακή, θρίαμβο τη δεύτερη

Νίκη την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θρίαμβο την δεύτερη προέβλεψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ».
Ο κ.Ορφανός υποστήριξε πως η πορεία που διήνυσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν «πορεία ανόδου. Αισθάνομαι ότι από την πρώτη ώρα που μπήκα στο γήπεδο ήταν ένα σημείο εκκίνησης. Ήμασταν πέντε άτομα, η οικογένεια μου, και δέκα φίλοι. Δεν είχαμε ένα κόμμα να μας στηρίζει κι απέναντι μου είχα επτά – οκτώ κόμματα, που το καθένα έχει το δικό του υποψήφιο. Σήμερα όμως, με 172 υποψηφίους, δημοτικούς και κοινοτικούς, χιλιάδες κόσμου που μας στηρίζει, αισθάνομαι ότι είμαστε πλήρης ομάδα. Θα πετύχουμε νίκη την πρώτη Κυριακή, θρίαμβο την δεύτερη».
Πρόσθεσε δε πως «δεν θέλω να εκφράσω την άποψη των πολιτών, αυτή θα την εκφράσουν μέσα στην κάλπη. Όμως όλα τα στοιχεία μου δείχνουν αυτό. Όλη η πόλη λέει ο Γιώργος θα είναι δήμαρχος. Σε δέκα μέρες θα είμαι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης».
Δήλωσε «ενθουσιασμένος» από την αποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπό του, προσθέτοντας πως «η αδρεναλίνη είναι στα ύψη. Η προεκλογική περίοδος ήταν ένας ωραίος αγώνας. Δεν υπήρξαν ακρότητες από συνυποψηφίους. Λίγες κοκορομαχίες. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ο κόσμος ήταν πολύ φιλικός. Η όλη προσπάθεια μου άρεσε γιατί πιστεύω ότι θα φέρει αποτελέσματα για την πόλη».
Χαρακτήρισε «κακό νόμο τον Κλεισθένη», ενώ στάθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασιών με τους συνυποψηφίους του και στους χαμηλούς τόνους που κράτησε ο ίδιος καθ’ όλη την εκλογική αναμέτρηση. «Δεν θεωρώ κανέναν από τους άλλους 18 συνυποψηφίους αντίπαλο. Τους θεωρώ συναγωνιστές για το ίδιο πράγμα. Θέλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης» σημείωσε.
Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί και με τον Νίκο Ταχιάο, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, ο κ.Ορφανός απάντησε: «Συνεργάζομαι με οποιονδήποτε θέλει να συνεργαστεί. Τα προβλήματα είναι οι αντίπαλοί μας, όχι τα πρόσωπα».
Ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι «τα κόμματα δεν πρέπει να μπαίνουν βαθύτερα στα εκλογικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», συμπληρώνοντας πως «η κομματική συζήτηση κάνει κακό στη λύση των προβλημάτων».
Για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως ο ίδιος δεν ήταν ποτέ στη ζωή του «βιαστικός. Δεν μου άρεσαν τα προγράμματα των 100 ημερών. Μου δείχνει μια απίστευτη βιασύνη. Εγώ θέλω να πετύχω σε αυτά που έχω υποσχεθεί ώστε να αλλάξει η εικόνα της πόλης».
Κάλεσε, τέλος, τους δημότες να στηρίξουν την παράταξή του στην κάλπη, στις 26 Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με 19 υποψήφιους δημάρχους δεν τελειώνεις την πρώτη Κυριακή. Για να κυβερνήσεις, όπως είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνω εγώ, χρειάζεται να έχεις πολλές από τις φίλιες δυνάμεις μαζί σου. Όσο ψηλότερα πάμε την πρώτη Κυριακή τόσο καλύτερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ