today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Είμαστε όλοι συστρατευμένοι για την μεγάλη νίκη

Ο πρ. Προεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κλείνει τον προεκλογικό αγώνα στο ThePresident

Με άρθρο του στο ThePresident κλείνει την προεκλογική μάχη ενόψει των Ευρωεκλογών ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο άρθρο του, εκπέμπει μήνυμα ενότητας αλλά και μάχης, καλώντας τους πολίτες σε συστράτευση με βάση αρχές της Ν.Δ., δηλώνει έτοιμος να υπηρετήσει μιαν Ελλάδα υπερήφανη και αντάξια της ιστορίας της, μιαν Ελλάδα δυνατή, ισότιμη, ισχυρή, αξιοπρεπή και σεβαστή μέσα στην Ευρώπη του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, μια Ευρώπη δίκαιη και ισχυρή.

Ακολουθεί το άρθρο του πρώην Πρόεδρου της Ν.Δ.:

Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, διότι η επιλογή μας θα καθορίσει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, σε μια σειρά από σημαντικά και ζωτικής σημασίας ζητήματα.

Δίχως άλλο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Στην ευρωκάλπη και στις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις θα καταγραφεί η πραγματική απήχηση της ΝΔ στην κοινωνία και το αίτημα για πολιτική αλλαγή.

Επί πλέον το αποτέλεσμά τους είναι βαρύνουσας σημασίας, γιατί θα δείξει προς ποια κατεύθυνση οδηγείται η Ε.Ε. και ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να γεφυρωθούν οι υπάρχουσες ανισότητες και διαφορές, μεταξύ των μελών –κρατών.

Οι πολίτες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, καλούνται να επιλέξουν ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις. Εκείνη την πρόταση που πρεσβεύουμε εμείς, η ΝΔ και το ΕΛΚ, η οποία αφορά και συνδέει την εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα για ισόρροπη ανάπτυξη, σταθερότητα και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να προχωρήσει η κοινωνία και η χώρα μπροστά σ’ όλα τα επίπεδα. Και εκείνη, την διχασμένη θέση μεταξύ κυβερνητισμού και ευρωφοβικής προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ, που ταλαντεύεται μεταξύ Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και της Ευρωπαϊκής χαοτικής αριστεράς.

Σ’ αυτές τις εκλογές η ψήφος δεν είναι χαλαρή και η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ευρώπης. Μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και προόδου που θα έχει την δύναμη και την δυνατότητα να αμυνθεί έναντι όσων επιβουλεύονται την ενότητα και την σταθερότητά της.
Να παραμείνει αλώβητη από τις δυνάμεις που απεργάζονται το διαμελισμό της και την αποδόμηση των αξιών της.
Σ’ αυτή την μάχη είμαστε όλοι συστρατευμένοι για την μεγάλη νίκη.
Η συμμετοχή μου, με σταυρό προτίμησης, θα ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες που αδιαφορούν για την πολιτική ή απείχαν για άλλους λόγους, αλλά και όλους όσους πιστεύουν στην σύνθεση, την συνεννόηση και την εθνική ενότητα.

Αρχές και αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολύχρονη πολιτική μου διαδρομή.

Οδηγός μου παραμένει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που υπηρετεί τον άνθρωπο και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος, ο πολίτης ήταν και είναι για μένα πάνω από την πολιτική.

Αυτόν θα υπηρετώ και θα υπερασπίζομαι πάντα. Τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα, με τις αγωνίες και τα καθημερινά τους προβλήματα αλλά και την νέα γενιά με τις ανησυχίες και τα οράματά της, θέλω και μπορώ να εκφράσω στην Ευρώπη.

Θέλω μια Ελλάδα υπερήφανη και αντάξια της ιστορίας της. Μια Ελλάδα δυνατή, ισότιμη, ισχυρή, αξιοπρεπή και σεβαστή μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε μια Ευρώπη του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, δίκαιη και ισχυρή.

Χρειάζεται, συνεπώς, συναίσθημα και ψυχή σε ένα όραμα στο οποίο, ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα θα βαδίζουν από κοινού, για να δώσουν προοπτική και μέλλον στις επόμενες γενιές.

Γιατί η Ευρώπη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Ευρώπη.
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι για την Ευρώπη η 27 η Μαΐου, η επόμενη μέρα, να είναι μέρα κανονικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ