today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ανέλπιστη δυναμική για τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προ των πυλών μίας μεγάλης ανατροπής, με έντονα πολιτικά μηνύματα, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ο νεαρός δικηγόρος Νεκτάριος Φαρμάκης που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και έχει εκτοξεύσει την δημοτικότητά του, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έτοιμος να «εκθρονίσει» τον επί 8ετία Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, που πλέον στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Πριν λίγες εβδομάδες ελάχιστοι πίστευαν ότι ο  Ν.Φαρμάκης θα μπορούσε να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών, ανάμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπερασπιζόταν με πάθος την επιλογή του, δηλώνοντας ότι όνειρό του είναι να γονιμοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική με πρόσωπα σαν και αυτόν.

Σε πιο τεχνικά θέματα, η στήριξη Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κύμα δυσαρέσκειας στην περιοχή, κυρίως από την βάση του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται διασπασμένη. Αποτέλεσμα αυτής της διάσπασης ήταν και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλου, η οποία φαίνεται να «διεμβολίζει» αυτή του κ. Κατσιφάρα.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Φαρμάκης, με σύγχρονο λόγο και δυναμικό προφίλ, άσκησε αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα του απερχόμενου Περιφερειάρχη και πέτυχε να αναδείξει μία νέα πρόταση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να σημειώνει διαρκή άλματα αναγνωρισιμότητας και αποδοχής στις τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας, έχοντας παράλληλα ως «οχυρό» την Αιτωλοακαρνανία από την οποία και κατάγεται.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, φαίνεται ότι κεφαλαιοποιεί και τη δυναμική που ανέπτυξε στις τελευταίες εκλογές, ο άγνωστος τότε Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος πολλαπλασίασε τα ποσοστά της Ν.Δ. στην περιοχή και έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να δείξει τον δρόμο της μεγάλης  πολιτικής ανατροπής επηρεάζοντας αντίστοιχα τις πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη χώρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ