today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Σταύρος Καλαφάτης: “Το Εγχειρίδιο του καλού λαϊκιστή”

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η στρατηγική των κρατούντων αντιγράφει και τις τελευταίες σελίδες από το «εγχειρίδιο του καλού λαϊκιστή», αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Με ανάρτησή του στο FB σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «νοιάζονται για τις συνέπειες που επιφυλάσσουν στον τόπο οι γκρεμισμένες γέφυρες και τα καμένα σπαρτά» και καταλήγει: «ποτέ δεν κατάλαβαν πόσο κοστίζει στην Πατρίδα η κατάρα του διχασμού». Γράφει συγκεκριμένα:

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η στρατηγική των κρατούντων αντιγράφει και τις τελευταίες σελίδες από το «εγχειρίδιο του καλού λαϊκιστή». Δεν τους ήταν άλλωστε καθόλου ξένες και δεν είχαν κανένα δισταγμό. Τα είχαν όλα δοκιμασμένα και τα ήξεραν καλά από τον καιρό που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Κι αφού δεν δίστασαν τότε που έρχονταν στην εξουσία, πολύ περισσότερο δεν διστάζουν τώρα που φεύγουν. Κι ούτε νοιάζονται για τις συνέπειες που επιφυλάσσουν στον τόπο οι γκρεμισμένες γέφυρες και τα καμένα σπαρτά.

Στην αρχή, υιοθετώντας την άποψη πως για να πάρουν εκλογές πρέπει να κλείσουν δυο-τρεις στη φυλακή, επέλεξαν να μετατρέψουν την πολιτική σκηνή σε Κολοσσαίο και να ρίξουν αίμα στην αρένα. Προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη και να στήσουν εικόνες σιδηροδέσμιων αντιπάλων. Μόνο που δεν τους βγήκε και, αντί για συγνώμη, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη λάσπη και τη συκοφαντία. Παλιά τους τέχνη..

Επιχείρησαν, κατόπιν, μπροστά στην κατάρρευση που αντιμετώπιζε το κόμμα τους, να συκοφαντήσουν σαν ακροδεξιούς, χουντικούς, εθνικιστές και πατριδοκάπηλους τους Έλληνες που αντιτασσόμαστε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Χωρίς να νοιάζονται για το γεγονός ότι χάριζαν έτσι την πλειονότητα των Ελλήνων στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Και χωρίς να προβληματίζονται που παρέδιδαν τις έννοιες της Πατρίδας, της πίστης και της παράδοσης σε ακραία μορφώματα. Τα οποία -υποτίθεται- πολεμούν.

Ξέροντας, ταυτόχρονα, πως δεν μπορούν πια να συσπειρώσουν γύρω τους, προσπάθησαν να προκαλέσουν αντισυσπείρωση. Καταφεύγουν στα άκρα και σε απίθανες ακρότητες, σε κραυγές και ύβρεις, για να σύρουν τις πολιτικές δυνάμεις στο ταμπλό του φανατισμού, της πόλωσης και του διχασμού. Για να κλείσουν τις διαρροές προς τα μικρά κόμματα και να ανακόψουν το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στο Κέντρο Κυρίως, όμως, για να προκαλέσουν ακραίες αντιδράσεις που θα ενοχλήσουν το πάλαι ποτέ ακροατήριό τους και θα το σηκώσουν από τον καναπέ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανέσυραν, την τελευταία στιγμή, την πρακτική των παροχών και της παροχολογίας. Έφτασαν στο σημείο να μοιράζουν -κουτσουρεμένο βέβαια- δώρο Χριστουγέννων, πεντέξι μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κι ενώ, με το νόμο Κατρούγκαλου, είχαν αφαιρέσει τη 12η σύνταξη κι ενώ είχαν ψηφίσει νέα μείωση του αφορολόγητου που θα αφαιρέσει και την 11η, δεν διστάζουν να εμφανίζουν το μαγιάτικο προεκλογικό επίδομα σαν 13η σύνταξη. Για να εξαγοράσου ψήφους, αλλά και –κυρίως μάλιστα- για να δημιουργήσουν νέες προσδοκίες.

Έδωσαν, όμως, έμφαση ​και στην προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της Αντιπολίτευσης. Αφενός για να την εγκλωβίσουν σε μια αέναη προσπάθεια απόκρουσης των ισχυρισμών τους και αφετέρου για να ισχυριστούν πως είναι με τους πολλούς και οι άλλοι με τους λίγους. Έτσι ώστε να εμφανίσουν την Αντιπολίτευση σαν εχθρό των πολλών, να μετατρέψουν την προεκλογική αντιπαράθεση σε ταξική σύγκρουση και να δώσουν νέα διάσταση στην απόπειρα αντισυσπείρωσης και διχασμού. Και αυτό είναι το έσχατο κατάντημά τους. Ότι ποτέ δεν κατάλαβαν πόσο κοστίζει στην Πατρίδα η κατάρα του διχασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ