today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Π. Καμμένος: Εμείς θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα

«Εμείς θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα, δεν θα συνεργαστούμε ούτε με τους αποστάτες, ούτε με τα άκρα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει η Ελλάδα να μείνει όρθια, διότι υπάρχουν οι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συνομιλήσουμε και είναι μετριοπαθείς άνθρωποι από όλες τις πλευρές, ενώ θα διεκδικήσουμε το να απομονωθούν τα άκρα και να φύγουν από την πολιτική ζωή του τόπου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν την Κυριακή για πρώτη φορά λέγοντας: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ιδίως στα νέα παιδιά, τους 500.000 νέους ψηφοφόρους των 17 ετών, να θυμηθούν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι στη Βουλή που προτείναμε στην κυβέρνηση την ψήφο στα 17 και το δίπλωμα οδήγησης στα 17, γιατί θεωρούμε ακριβώς τους 17άρηδες και τους 18άρηδες τους καθοδηγητές της κοινής γνώμης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «17άρηδες και οι 18άρηδες είναι αυτοί τους οποίους προσβάλλουν τα μεγάλα κόμματα».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «η σημερινή ΝΔ που ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που λέει ότι θα καταργήσει τη 13η σύνταξη, που βγάζει την κ. Ξαφά και λέει ότι θα πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι», προσθέτοντας ότι «αυτή η ΝΔ δεν έχει σχέση αυτή με τη ΝΔ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού».

Επίσης ανέφερε ότι «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είχαμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά συνεργαστήκαμε», ενώ μίλησε και για το ΚΙΝΑΛ αναρωτώμενος «τι σχέση έχει ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Σημίτης και ο Ευ. Βενιζέλος, που βγάζει στο μπαλκόνι η κ. Γεννηματά, με την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου;».

Όσον αφορά στους ΑΝΕΛ, είπε ότι οι «είμαστε η πατριωτική δύναμη, η οποία φέρνει κοντά τους ανθρώπους από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και από την πατριωτική Αριστερά» και τόνισε: «Είμαστε πιστοί στις αρχές και στις ιδέες μας, αλλά πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και το αποδείξαμε με το έργο μας, το αποδείξαμε τα τέσσερα χρόνια που είχαμε τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Σχετικά με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, είπε πως «δεν είναι ούτε τραγουδιστές, ούτε πρωταγωνιστές σε τηλεπαιχνίδια, ούτε άνθρωποι που προέρχονται από τη showbiz, δεν είναι μεταγραφές, αλλά είναι άνθρωποι που έρχονται την ελληνική κοινωνία».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «τη Μακεδονία την πούλησε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ όταν άφησαν τον κ. Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και οι ήδη συμφωνούν σε erga omnes, για αυτό και καλώ τον κ. Μητσοτάκη από την Πάτρα, πως αν αύριο δεσμευθεί ότι θα ρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών θα του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι απλώς δεσμεύεται ότι δεν θα την καταργήσει, αλλά υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια στην κ. Μέρκελ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. «Είτε είναι πολύ μικρή διαφορά, είτε είναι μεγάλη, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, για να επιλέξει ο λαός την κυβέρνηση που θέλει να κυβερνήσει, αλλά στις εθνικές εκλογές δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας», σημείωσε.

 

Ακόμη, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, που επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι η ψήφος της Κυριακής θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα πρόσφατα μέτρα, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, θα θυμίσω στον κ. πρωθυπουργό ότι δεν θα ήταν πρωθυπουργός αν δεν ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει πρώτα τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν εκείνους που άντεξαν και αυτούς που κράτησαν την κυβέρνηση. Και αυτοί είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ