ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

195

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Πέμπτης, διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν για μια ακόμη φορά, την τρίτη, ανενόχλητοι στη Βουλή, αιφνιδιάζοντας τη φρουρά και προκαλώντας φθορές στο ιστορικό κτίριο, καθώς αυτή τη φορά δεν έμειναν στα πανό και τα τρικάκια, αλλά πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει για επιδρομή από μέλη της αναρχικής ομάδας στην εθνική αντιπροσωπεία, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 13 Μαΐου, και καλούσε σε ενίσχυση των μέτρων στη Βουλή μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τη μη χορήγηση νέας άδειας αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Η λεγόμενη “hit and run” επίθεση του Ρουβίκωνα στο Ναό της Δημοκρατίας που αιφνιδίασε τη φρουρά της Βουλής και άφησε τα σημάδια της στο ιστορικό κτίριο φαίνεται ότι ήταν καλά προσχεδιασμένη και οργανωμένη.