3 μέρες πριν τις κάλπες απαλλάσσονται από τα διόδια οι κάτοικοι Ωρωπού και Βαρνάβα

258

Την απαλλαγή από τις 23 Μαΐου των κατοίκων του δήμου Ωρωπού και της κοινότητας Βαρνάβα από την πληρωμή όλων των διοδίων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέλευση κατοίκων στο Καπανδρίτι. Η απαλλαγή θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2022 που θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων το οποίο θα είναι δίκαιο και αντικειμενικό και θα συμβάλει στην μείωση όλων των διοδίων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα- Χαλκίδα θα εκτελούνται ανά μισή ώρα κατά τις ώρες αιχμής και ανά μια ώρα την υπόλοιπη ημέρα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης η απαλλαγή των συγκεκριμένων κατοίκων από τα διόδια ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης του υπουργείου με την Κοινοπραξία Παραχώρησης του Ε65 καθώς τα έσοδα από τα διόδια της περιοχής Αφιδνών και του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Αθήνα-Λαμία είναι συνδεδεμένα με την παραχώρηση της Ιόνιας Οδού και του Ε65.

“Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ό,τι είχε δεσμευτεί και για τα διόδια το έκανε πράξη. Πριν ένα χρόνο εξαιρέσαμε από τα πλευρικά διόδια, τους κατοίκους των όμορων δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου, Ωρωπού, τώρα απαλλάσσουμε από τα διόδια τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα και τέλη του 2021 με 2022 που θα ολοκληρωθεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων θα είμαστε και πάλι εδώ για να γκρεμίσουμε μαζί τα μετωπικά διόδια” τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

” Για αυτό το δίλημμα των ευρωεκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών είναι Αλέξης Τσίπρας ή Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία και διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού Κράτους ή Ακραίος Νεοφιλελευθερισμός και ισοπέδωση των πάντων ” υπογράμμισε ο κ Σπίρτζης.

” Τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις πολιτικές της Δεξιάς Σοσιαλδημοκρατίας, πρόσθεσε, τις ζει στο πετσί της η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια με το να εφαρμόζεται στα έργα και τις υποδομές η λογική και το κριτήριο του κόστους ,ώστε να απολαμβάνει τα υπερκέρδη του το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα , να εφαρμόζεται το άθλιο κριτήριο των 20 χιλιάδων διελεύσεων καθημερινά για να μπορεί να εγκριθεί η χρηματοδότηση ενός αυτοκινητοδρόμου και για να γίνονται έργα για τα έργα και όχι για τους πολίτες και τις κοινωνίες”.”Αν αυτούς τους ευρωβουλευτές θέλετε για να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ψηφίστε τους” τόνισε ο κ Σπίρτζης. ” Όμως οι πολίτες, πρόσθεσε , θα στείλουν σε όλους αυτούς το μήνυμα που πρέπει την ερχόμενη Κυριακή κι αυτό φαίνεται από την κοσμοσυρροή στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες”. ” Την Κυριακή των ευρωεκλογών, πρόσθεσε,θα διαψευστούν και οι ίδιοι και τα μέσα που τους στηρίζουν και οι δημοσκόποι τους.