today-is-a-good-day
20 C
Athens

Παραλήρημα Ερντογάν: “Η μεγαλύτερη γενοκτονία ήταν κατά του έθνους μας”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παραδέχεται καμία γενοκτονία από την πλευρά της Τουρκίας ανήμερα της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε στις εκδηλώσεις εθνικής γιορτής της Τουρκίας με τίτλο «19η Μαΐου ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και γιορτής της νεολαίας»:

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια» δήλωσε.

«Στις περιοχές που κυριάρχησαν οι πρόγονοι μας, ως αναμνήσεις έμειναν η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η δικαιοσὐνη. Δόξα Τω Θεώ, στο μητρώο αυτού του λαού, δεν υπάρχει καμία αποικιοκρατία, καμία γενοκτονία, καμία τυραννία καμία άλλη ενέργεια μου να μας ντροπιάζει» πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας εν συνεχεία για παγίδες και επιθέσεις κατά της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας του.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ