today-is-a-good-day
15.7 C
Athens

Π.Καμμένος: Οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων παραποιούν τα αποτελέσματα

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Σκάϊ» χαρακτήρισε ως «απατεώνες» τις περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων διότι «παραποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών», ενώ σημείωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον βαρύ -όπως του επισημάνθηκε- χαρακτηρισμό, προσθέτοντας «ας μου κάνουν μήνυση».

Όπως είπε, ομάδα 385 συνεργατών των ΑΝΕΛ κινήθηκε με βάση τεχνικές οδηγίες από εταιρεία συμβούλων του εξωτερικού, ώστε να «πέσει» επάνω σε δημοσκοπήσεις «και να δούμε πράγματι πως γίνεται η παραποίηση από τις δημοσκοπικές εταιρείες των δειγμάτων που παρουσιάζουν στις εφημερίδες».

Καταθέτοντας ονομαστικά στοιχεία αναφέρθηκε, στη συνέχεια, σε συγκεκριμένη εταιρεία, δημοσκόπηση της οποίας δημοσιεύεται σήμερα σε κυριακάτικη εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ενώ στέλεχος των ΑΝΕΛ και εκ των πλέον στενών συνεργατών του, απάντησε σε αυτήν ότι θα ψηφίσει τους ΑΝΕΛ, εντούτοις στα αποτελέσματα της εν λόγω δημοσκόπησης, στο συγκεκριμένο ηλικιακό δείγμα, οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με μηδέν ψήφους.

Προσθέτοντας στα προαναφερθέντα και τον τρόπο με τον οποίο «χρησιμοποιείται» το στατιστικό λάθος, έκανε λόγο για «στημένες δημοσκοπήσεις που αποσκοπούν περισσότερο στο να επηρεάσουν παρά να καταγράψουν την τάση».

Ο Π. Καμμένος κάλεσε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα και πρόσθεσε ότι θα κάνει αγωγές και κατά της εταιρείας και κατά της εφημερίδας.

Στη διάρκεια της εκπομπής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των συντελεστών της εκπομπής με τον επικεφαλής της δημοσκοπικής εταιρείας ο οποίος κάλεσε τον κ. Καμμένο να προβεί σε επίσημη καταγγελία στον ΣΕΔΕΑ όπου υπάρχει ανεξάρτητη επιτροπή από πανεπιστημιακούς και νομικούς.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην αρχή της συνέντευξής του αναφέρθηκε στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν διακόψει σήμερα κάθε προεκλογική δραστηριότητα ενώ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος επισκέπτεται την Σαμψούντα προέβη σε προκλητικές δηλώσεις.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στη διαμάχη του με τον κ. Κοτζιά, στην ερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή σχετικά με πλευρές της οικονομικής διαχείρισης στο Υπουργείο Τουρισμού επί υπουργίας Ε. Κουντουρά, ενώ κάλεσε τα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποχώρησαν απο το κόμμα να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους έδρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η υποκλαπείσα φωτογραφία του πρωθυπουργού στο κότερο έκανε ζημιά στον Αλ. Τσίπρα» προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι την στιγμή που τα εθνικά ζητήματα είναι σε κρίσιμη καμπή και η Τουρκία λέει ότι θα εισβάλλει στην Κύπρο με τρίτο Αττίλα δεν μπορεί η προεκλογική αντιπαράθεση στην χώρα να διεξάγεται με τέτοιους όρους.

Τέλος, ο Π. Καμμένος επανέλαβε ότι δεν πρέπει να δοθεί καμία άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, «ο οποίος όχι μόνο δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ ποιοί ήταν πίσω από την «17Ν», αλλά οργανώνει και τον «Ρουβίκωνα» ως πολιτικό βραχίονα», εξέφρασε την λύπη του «για την κίνηση της Εισαγγελέως, Ξ. Δημητρίου» και κατέληξε σημειώνοντας «είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτή τη στιγμή να ρισκάρουμε την σχέση μας με τις ΗΠΑ οι οποίες είναι ο κύριος σύμμαχός μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ