today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Π.Ρήγας: Σαφέστατα θετικό το πρόσημο του κυβερνητικού έργου

Η Τουρκία με την πολιτική της οδηγείται στην απαξίωση, δεν πρόκειται να αποκομίσει οφέλη και τα όποια τετελεσμένα επιχειρήσει να δημιουργήσει θα ακυρωθούν εν τη γενέσει τους, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καλεί τη γείτονα να απέχει από προκλητικές ενέργειες και σε εφαρμογή των συμφωνημένων ΜΟΕ, ενώ χαρακτηρίζει, μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ, παραφωνία που δεν βοηθά ούτε την περιοχή και την αποκλιμάκωση αλλά ούτε και τη Μεγάλη Βρετανία, τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Ευρώπης σερ ‘Αλαν Ντάνκαν που χαρακτήρισε την Κυπριακή ΑΟΖ ως «περιοχή προς αμφισβήτηση».

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ο υπουργός διερωτάται, «θα γυρίσουμε στο παρελθόν και θα πέσουν στο κενό οι θυσίες που έγιναν και που άρχισαν ήδη να παράγουν θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων;».

Επιπλέον, ο κ. Ρήγας δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «θα αποτελέσουν εξ αντικειμένου μια πρώτη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ». Και σημειώνει ότι «το πρόσημο του κυβερνητικού έργου είναι σαφέστατα θετικό και οι όποιες εξελίξεις δρομολογηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα αφορούν τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ».

Σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο κ. Ρήγας καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη «να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να παρέμβουμε δυναμικά», αναφέρει ότι «σε Ελλάδα και Ευρώπη χτίζουμε με υπομονή και επιμονή τις προοδευτικές πολιτικές συμμαχίες που θα δώσουν τη νικηφόρα μάχη κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την ακροδεξιά».

Τέλος, στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα για ψηφοθηρικούς λόγους, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας απαντά ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και προσθέτει ότι «όποιο δημοσιονομικό περιθώριο έχουμε το επιστρέφουμε στους πολλούς , με πρόγραμμα και σχέδιο, πάντα εντός των όσων έχουν συμφωνηθεί με την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ