today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Μ.Λαζαρίδης: Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαμένη ψήφος και ανοχή στον κ. Τσίπρα

Προσκλητήριο στους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να εμπιστευτούν τη ΝΔ απευθύνει μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μακάριος Λαζαρίδης. «Χαλαρή ψήφος, σημαίνει χαμένη ψήφος, σημαίνει ανοχή στον κ. Τσίπρα. Δεν αρκεί λοιπόν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται και η θετική ψήφος στη Ν.Δ», τονίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και λέει ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας «θα υποστεί μια εκκωφαντική ήττα που δεν θα μπορεί να αντέξει».

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας λέει επίσης ότι αυτό που δίνει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους δεν είναι 13η σύνταξη αλλά «μισό δώρο Χριστουγέννων που θα το ζήλευε και ο Μαυρογιαλούρος».

Επίσης διατυπώνει τις θέσεις του για τα περιστατικά βίας που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα και για τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ για την αντιμετώπισή τους.

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμησή σας για την έξαρση της βίας, που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες;

Απ.: Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση της οργανωμένης βίας. Είχαμε επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία, ακόμη και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πλέον φανερό ότι το περιθώριο έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Πολιτείας και των δημοκρατικών θεσμών. Είναι μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης στη βία. Φαίνεται, άλλωστε, ότι τα έκτροπα από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» Κουφοντίνα, είναι συνέπεια της πολιτικής «ανοχής» με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα συνήθως συγκοινωνούντα δοχεία τρομοκρατών και ποινικών. Ανοχή που φυσικά αγκαλιάζει και τις παραβατικές πρακτικές κάθε είδους αναρχικών. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα την έχει, όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφαση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Ερ.: Εσείς ποια μέτρα θα πάρετε για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση;

Απ.: Η αντιμετώπιση της βίας, της ανομίας, της εγκληματικότητας – όπως συχνά υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης – δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική. Είναι υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους πολίτες του. Και η υποχρέωση αυτή, για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά απαράβατη προτεραιότητα. Απαντούμε, λοιπόν, με τη φράση «μηδενική ανοχή» και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Κατάργηση του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου» με τη σημερινή του μορφή. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας. Ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και επανασύσταση της ομάδας «Δέλτα». Πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι θα διατεθούν, στο σύνολό τους, στις ομάδες αυτές. Αγορά 1.000 καινούργιων περιπολικών. Και βέβαια, εξοπλισμός όλων των αστυνομικών με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οφείλει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που ξενυχτούν και διακινδυνεύουν για την ασφάλεια όλων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ