today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Πάταξη της ανομίας και περισσότερη ασφάλεια προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην «ομερτά» της ανομίας και τη δράση των πάσης φύσεως «παρακρατικών» ομάδων και «τραμπούκων» που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας, στην Αθήνα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις γνωστών αντιεξουσιαστών και μελών του Ρουβίκωνα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον επονομαζόμενο «φαρμακοχέρη» της 17 Ν Δημ. Κουφοντίνα.

Του Κώστα Πασίση

Στην Πειραιώς τα θέματα αυτά χαρακτηρίζονται μείζονος σημασίας και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ζητημάτων προς άμεση επίλυση, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πειραιώς είναι έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησης του.
Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η καλά επεξεργασμένη πρόταση για το θέμα της ασφάλειας, που δεν έχει ούτε δεξιά, ούτε αριστερή απόχρωση, αλλά αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Το γαλάζιο σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το Δικαιοσύνης, για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δράσεων και να αποφευχθούν τα «παρατράγουδα» του παρελθόντος.

Φυσικά μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται και οι ρητές δεσμεύσεις Μητσοτάκη για:
– Κατάργηση του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου»
-Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
-Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας
-Ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και επανασύσταση της ομάδας «Δέλτα»
-Πρόσληψη 1500 αστυνομικών, οι οποίοι να διατεθούν στις ομάδες αυτές.
-Αγορά 1.000 καινούργιων περιπολικών
-Εξοπλισμό όλων των αστυνομικών με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ τα έκτροπα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα τρίγωνο τρομοκρατίας, αντιεξουσιαστών και ποινικών, που βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας.
Η νέα ανησυχητική παράμετρος που έχει προκύψει και έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Πειραιώς είναι ότι οι επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων έγιναν σε πολιτικές εκδηλώσεις κατά την προεκλογική περίοδο, γεγονός που δείχνει να μη συνειδητοποιεί η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου και πολλά κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ήπια μορφής βία, φειγ βολαν, μπογιές και αντιπαρέρχονται το πρόβλημα, υποθάλποντας ουσιαστικά την ανομία, για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Στη ΝΔ μιλούν για πολιτική «στοργής» που ακολουθεί η κυβέρνηση έναντι όλων αυτών των παραβατικών ομάδων. «Ως εκ τούτου – τονίζεται την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχει όχι μόνο η ηγεσία του κατ’ επίφαση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Όσον αφορά τον «Ρουβίκωνα, εκτιμάται ότι προέρχεται από τον «πυρήνα» της άκρας αριστεράς και οι αρχηγοί αυτής της ομάδας είναι γνωστοί στην κυβέρνηση η οποία, όμως δεν λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα για να περιορίσει τη δράση της.
Τέλος επισημαίνεται ότι εκτός από το «ντου» των αναρχικών σε εκδηλώσεις της ΝΔ, είχαμε τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δίας. Ακολούθησε «βροχή» από μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής.

Επίσης επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενώ, βρέθηκαν πυρπολημένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων και Γιάφκες στα Πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ