today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τον πήραν σηκωτό γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στον Α.Τσίπρα. (βίντεο)

Συνεχίζονται οι καθεστωτικές πρακτικές από την κυβέρνηση

Βίντεο στο οποίο φαίνονται άνδρες της ασφάλειας να σπρώχνουν και τελικά να παίρνουν σηκωτό στην κυριολεξία έναν άνδρα, για να μην χαλάσει η “φιέστα” της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Λευκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας μαζί με άλλα… κακοποιά στοιχεία, είχαν προσαχθεί προληπτικά, κατά την προσφιλή “δημοκρατική” κυβερνητική πρακτική το τελευταίο διάστημα.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας Ενάντια στις εξορύξεις, έκανε λόγο για υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αστυνόμευση σε όλη την έκταση της πόλης της Λευκάδας την ημέρα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για τα εγκαίνια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας την Κυριακή 12 Μαΐου.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας με ανακοίνωση τους, που δημοσιεύει ο ιστότοπος mypreveza.gr, καταγγέλλουν την τακτική, που όπως φαίνεται έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, των προληπτικών προσαγωγών, την αυταρχική απώθηση πολιτών και τη παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτά της ελεύθερης έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν περιστατικά καταστολής εναντίον κάποιων μελών της την Κυριακή 12 Μάιου πριν και μετά την ειρηνική δράση «Ποδηλατάδα για τη Λευκάδα»:

“Στις 10:30 πμ, μόλις έφτασε ο Μιχάλης ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Α.Τ για εξακρίβωση όπου τον κρατήσανε για μια ώρα.
Στη συνέχεια συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, στην οποία βρισκόταν και ο πρωθυπουργός σε κάποιο μαγαζί. Εκεί αμέσως οι ασφαλίτες τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να φύγει.
Μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν και μόλις βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε με το βάρος του κάτω (μη βίαιη αντίσταση). Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τη πλατεία, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα. Τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.
Σε άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα τους απαγορεύτηκε «ευγενικά» να καθίσουν σε κάποιο μαγαζί της επιλογής τους, και επί της ουσίας υποχρεώθηκαν να κάτσουν σε συγκεκριμένο μαγαζί που τους υποδείχτηκε.
Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μαραγκάκης έφυγε με τη συντροφιά των φίλων του και έκατσε για φαγητό στο εστιατόριο «Πάει καιρός» στη δυτική παραλία. Μόλις ήρθε το γκαρσόνι να παραγγείλουνε, ήρθαν και πέντε ασφαλίτες και τους ζήτησαν να φύγουνε όλοι από εκεί. Όταν αρνήθηκε προσπάθησαν να τον τραβήξουν και επειδή δεν τα κατάφεραν, ήρθε ο επικεφαλής ταξίαρχος και του ζήτησε να πάνε σε άλλο μαγαζί πιο μακριά.
Συμφώνησε να πάνε στο εστιατόριο Μαργαρίτα αλλά καθοδόν, οι ασφαλίτες που τους συνόδευαν με σπρωξίματα και απειλές, τους οδήγησαν και πάλι στην πλατεία με την διαβεβαίωση να κάτσουνε όπου θέλουνε για φαγητό. Μόλις καθίσανε όμως ήρθαν καινούριες διαταγές… αυτή τη φορά να φύγουνε από την πόλη!!!
Ήμασταν παρόντες σε εικόνες που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη, κλονίζουν την εμπιστοσύνη του απέναντι στο κράτος και δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας.
Θεωρούμε ότι όλη αυτή η αντιδημοκρατική-τρομοκρατική πρακτική απέναντι σε ενεργούς πολίτες οι όποιοι μοναδικό στόχο και μέλημα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος (υποχρέωση και συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη) δεν είναι συμβατή με ένα κράτος δικαίου που σέβεται τις ανθρώπινες ελευθερίες.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ