today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Τα fake news του Μαξίμου και η “κρυφή ατζέντα” Μητσοτάκη

Σε συστηματική διασπορά «ψεύτικων ειδήσεων» επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου, με προφανή στόχο να στηρίξει η κυβέρνηση το αφήγημα της, ότι ο Τσίπρας είναι ο “κάλος αριστερός, προστάτης των πολλών” και ο Μητσοτάκης ο “ανάλγητος κακός δεξιός” υπερασπιστής των συμφερόντων των ελιτ.

Του Κώστα Πασίση

Η δήθεν δέσμευση Μητσοτάκη για θέσπιση 7ημερης εργασίας είναι μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, από τα υπόγεια του Μαξίμου, που κατασκευάζουν και στη συνέχεια διαρρέουν ανύπαρκτες ειδήσεις, που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, που βρίσκεται μια ανάσα από την αυτοδυναμία.

Στην προκειμένη περίπτωση ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης, όμως, περιέργως αγνόησε ότι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην οποία έκανε αναφορά ο κ. Μητσοτάκης, έχει εγκριθεί από την ίδια την υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου. Και όπως τονίζεται η σύμβαση αυτή προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της.

Αντίστοιχες εργασιακές συνθήκες ψήφισαν μόλις πριν λίγους μήνες, τον Φεβρουάριο του 2019, για τον οργανισμό του Ιδρύματος της Βουλής, που προβλέπει εργασία 7 μέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως!

Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση “μας επιστρέφει στον 18ο αιώνα”, προβλέπει λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες μέρες ανάπαυσης για τους εργαζόμενους χωρίς να μειώνονται οι μισθοί.
Στην Πειραιώς, όμως, μιλούν για έναν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας, που επεκτείνεται και εκτός κυβερνητικών τειχών.

Στα υπόγεια του Μαξίμου κατασκευάζονται και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν φιλικά προς τη κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης αλλά και ορισμένα «σοβαρά» τα οποία εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες αποδίδουν στον πρόεδρο της ΝΔ πράγματα που ουδέποτε είπε, όπως αυτό που συνέβη με την «επταήμερη εργασία».

Στη ΝΔ είναι πεπεισμένοι ότι η εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών του θα έχει και άλλους «σταθμούς καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολλά για να είναι τυχαία…

Προ ημερών η ηγεσία της ΝΔ κλήθηκε να …απολογηθεί από την κυβέρνηση για τη δήθεν κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων. Ένα εφεύρημα που έσκασε ως «ωρολογιακή βόμβα’, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Το ειδικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει εργολαβικά, να …τεκμηριώσει τα απίστευτα «τερατουργήματα», προέβη σε μια κοπτοραπτική της ομιλίας Μητσοτάκη για να καταλήξει στην ερμηνεία ότι ο αρχηγός προτίθεται να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, καθώς …μισεί τους εργαζόμενους.

Το «πακέτο» συνδυάστηκε και με την πρόθεση Μητσοτάκη για κατάργηση των κοινωνικών μερισμάτων που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας και η σκηνοθεσία ολοκληρώθηκε, μόνο που το έργο δεν «έκοψε» πολλά εισιτήρια και αυτό αποτυπώθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να κερδίζει μια καθαρή νίκη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Καιρίδης. Οι ινστρούχτορες του Μαξίμου απομόνωσαν μια φράση του (για την ονομασία Republica Makedonjia αμετάφραστη) και έστησαν ένα ολόκληρο story το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από την κρατική ΕΡΤ.

Για τις εναπομείναντες ημέρες μέχρι τις εκλογές στη ΝΔ συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ θεωρεί δεδομένο ότι στην κυβέρνηση θα «ανακαλύψουν» την υποτιθέμενη «κρυφή ατζέντα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία και για το κοινωνικό δίκτυ προστασίας, απέναντι στους ευαίσθητους και πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ