today-is-a-good-day
17 C
Athens

Μ.Βορίδης: Κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας δεν υπάρχει σε όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τα εργασιακά

Κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας δεν υπάρχει σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εργασιακά τόνισε ο Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόταν σε επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι επταήμερη εργασία των εργαζομένων. Μιλώντας στην εκπομπή « Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο κ. Βορίδης έφερε ως παράδειγμα τον τουριστικό κλάδο όπου είπε πως με την ευλογία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συμφωνία που παρακάμπτει την πενθήμερη εργασία στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Βορίδης είπε ότι θέση της ΝΔ είναι πως εργαζόμενοι μαζί με την επιχείρηση χωρίς να αλλάξουν τα βασικά αδιαπραγμάτευτα, όπως το οκτάωρο και το πενθήμερο, να μπορούν αν προχωρήσουν σε ρυθμίσεις όσον αφορά τη λειτουργία της επιχείρησης. « Ο κ. Μητσοτάκης είχε στο μυαλό του την Παπαστράτος» είπε ο κ. Βορίδης. Όσον αφορά την 13η σύνταξη και τη στάση της ΝΔ ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα αυτά στη Βουλή, τόνισε πως ο όρος 13η σύνταξη είναι ψευδής καθώς αν η κυβέρνηση έδινε κανονική 13η σύνταξη θα έπρεπε να καταβάλει 2,4 δισ., κάτι που δεν είναι δημοσιονομικά δυνατό, όπως είπε. « Κανείς δεν θεωρεί τους συνταξιούχους αφελείς ότι αυτό δεν συνδέεται με τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως η κυβέρνηση έχει κόψει το ΕΚΑΣ, που έκανε 930 εκατ. «Τους κόβουμε 930 εκατ. και τους επιστρέφουμε πολύ λιγότερα που προκύπτουν από το υπερπλεόνασμα το οποίο είναι δημοσιονομική αστοχία, είναι λάθος γιατί πηγάζει από την υπερφορολόγηση, από το γεγονός ότι δεν δίνονται νέες συντάξεις, από το γεγονός ότι δεν δίνονται τα ληξιπρόθεσμα, και θέλει χειροκρότητα» είπε ο κ. Βορίδης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα πως η ΝΔ δεν δεσμεύεται από τα μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Βορίδης δήλωσε πως μεταφέρει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η ψήφιση του μέτρου δεσμεύει τη ΝΔ. « Η ΝΔ από τη στιγμή που ψηφίζει δεσμεύεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία για το αφορολόγητο άμεσα ενώ απάντησε στο ερώτημα γιατί η ΝΔ ζητά την παραίτηση Τσίπρα αν χάσει τις ευρωεκλογές. Είπε πως αυτή ήταν η θέση του ίδιου του πρωθυπουργού από τη στιγμή που στη Βουλή είπε πως οι εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. « Από εκεί που ήμασταν στο γενναίο πάμε και όποιος κερδίσει το καθαρίζουμε το θέμα και προχωράμε τώρα μιλάμε για δημοσκόπηση» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης ενώ διευκρίνισε πως οι εκλογές κερδίζονται με μία ψήφο. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ ηττηθεί αυτό θα σημαίνει και την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Βορίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια καθαρή ήττα. «Το διακύβευμα των εκλογών δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά» είπε.

Ο κ. Βορίδης κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση που θεωρήθηκε από πολλούς ως σεξιστική, του κ. Ψαριανού για την κ. Αχτσιόγλου , δήλωσε πως αυτού του είδους οι τοποθετήσεις δεν τον εκφράζουν. Όσον αφορά αν είναι ικανοποιημένος από την προσχώρηση του κ. Ψαριανού αλλά και άλλων στελεχών στη ΝΔ τόνισε πως οι βασικές πολιτικές ενός κόμματος δεν αλλάζουν με τις μεταγραφές. «Όσον αφορά στη ΝΔ υπάρχουν δυνάμεις που μπορεί να έρχονται ακόμα και από την αριστερά ή την σοσιαλδημοκρατία» είπε προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει για τη ΝΔ μια ευρυχωρία. « Εγώ είμαι ανεκτικός άνθρωπος, θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό γίνεται κυρίαρχο και χάνουμε την ουσία.

Το θέμα με τον Πολάκη για εμένα δεν είναι θέμα ύφους πρωταρχικά αλλά θέμα ουσίας» δήλωσε προσθέτοντας πως όλοι στην πολιτικοί έχουν μια πολιτική ταυτότητα. Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά τόνισε πως η κυβέρνηση εγκαλείται για προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού πεδίου.

Κληθείς να θέσει τον πήχη για τις ευρωεκλογές στη ΝΔ και αν τον προβληματίζει η δυναμική που φαίνεται να υπάρχει στις εμφανίσεις του πρωθυπουργού στη χώρα ο κ. Βορίδης δήλωσε πως το εκλογικό σώμα δεν θα ψηφίσει από το ποιός θεωρεί πως θα είναι ο νικητής. ” Θα ψηφίσει για αυτά που θαυμάζει, θα ψηφίσει για το Μάτι, τη Μάνδρα, θα θυμάται τα μνημόνια , θα θυμάται ότι πανηγυρίζουν για τον μερικό ΦΠΑ στην εστίαση που επανήλθε εκεί που ήταν πριν 5 χρόνια, θα θυμάται τις Πρέσπες” είπε χαρακτηρίζοντας καταστροφική την Συμφωνία των Πρεσπών. ” Δεν υπάρχει κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, οι προβλέψεις του κ. Παππά γίνονται εξ επαγγέλματος” είπε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ