today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

ΗΠΑ: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον

Η αμερικανική αστυνομία άρχισε χθες, Δευτέρα, το βράδυ να απομακρύνει Αμερικανούς ακτιβιστές που έχουν καταλάβει την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο ενός εκπροσώπου του Βενεζουελάνου αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό.

Περίπου πενήντα χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, ο οποίος εδώ και τρεισήμισι μήνες προσπαθεί να εκδιώξει από την εξουσία τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Οι αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία», δήλωσε ο Ραφαέλ Αλφόνσο, μέλος της αντιπροσωπείας του Κάρλος Βέκιο, εκπροσώπου του Γκουαϊδό στην Ουάσινγκτον.

Αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στην είσοδο της πρεσβείας, η οποία ήταν κλειστή με αλυσίδες και λουκέτα, και στη συνέχεια άρχισαν να συνομιλούν με τους ακτιβιστές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού την προηγούμενη εβδομάδα.

Έξω από το κτίριο περίπου 100 Βενεζουελάνοι κρατούσαν τη σημαία της χώρας τους και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο. Οι τελευταίοι διπλωμάτες της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν στην πρεσβεία στις 24 Απριλίου μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας.

Ακροαριστερές ομάδες και φιλειρηνιστές ακτιβιστές πραγματοποιούν κατάληψη στην πρεσβεία εδώ και αρκετές εβδομάδες, καταγγέλλοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να υποκινήσουν ένα «πραξικόπημα» εναντίον του Μαδούρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ