today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Κάλεμπ Πέιν: «Στόχος το χρυσό στο Τόκιο»

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, αρχίζει σήμερα και ο κόσμος της ιστιοπλοΐας περιμένει με μεγάλη αγωνία την κορυφαία αυτή διοργάνωση, που θα δώσει και τέσσερα «Ολυμπιακά εισιτήρια». Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Ρίο, το 2016, Κάλεμπ Πέιν θα αρχίσει τη διαδρομή του για το Τόκιο από την Αθήνα και ευελπιστεί του χρόνου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ο Αμερικανός πρωταθλητής μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στην Καλλιθέα και να απολαύσει τους αγώνες. Ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο και εξήρε το Διεθνές Ιστιοπλοΐκό Κέντρο της Καλλιθέας και τον Γιάννη Μιτάκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάλεμπ Πέιν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Βρίσκεσαι εδώ και αρκετές ημέρες στην Ελλάδα. Ποιά είναι η γνώμη σου για το Διεθνές ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Αθήνας;

«Βρίσκομαι στην Αθήνα ένα μήνα για προετοιμασία. Δεν έχουμε χάσει ούτε μία ημέρα προπόνησης λόγω καιρού. Είναι ένα πολύ καλό κέντρο και περιμένω με αγωνία να αρχίσει το πρωτάθλημα. Θα είναι μία φανταστική διοργάνωση».

ΕΡ: Σήμερα αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που δίνει και τέσσερις Ολυμπιακές προκρίσεις. Τι περιμένεις από τη διοργάνωση;

«Δούλεψα σκληρά όλο αυτό το διάστημα και προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Ελπίζω να είμαι έτοιμος και να αγωνιστώ καλά σε μία διοργάνωση με πολύ καλούς ιστιοπλόους».

ΕΡ: Πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις το εισιτήριο;

«Ναι, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Γι αυτό ήρθα στην Αθήνα. Θα δούμε στο τέλος εάν τα κατάφερα…».

ΕΡ: Η διοργάνωση πάντως δεν είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν τέσσερις αθλητές που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο…

«Ναι το γνωρίζω. Είναι σπουδαία διοργάνωση, πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι, όμως, μέρος του αγώνα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να πετύχω τους στόχους μου».

ΕΡ: Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο. Τι σημαίνουν για εσένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο;

«Πάρα πολλά. Θέλω το χρυσό μετάλλιο. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι, γι αυτό δουλεύω σκληρά και αυτός είναι ο στόχος μου»!

ΕΡ: Από την Ελλάδα, ο Γιάννης Μιτάκης θα διεκδικήσει την πρόκριση. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Είναι σπουδαίος ιστιοπλόος. Πάρα πολύ γρήγορος και πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση για το Τόκιο».

ΕΡ: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους που θέλουν να έλθουν να σας δουν;

«Ναι φυσικά. Θα ήθελα να τους πω ότι θα είναι μία μεγάλη διοργάνωση, με πολλούς καλούς αθλητές και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Να έρθουν να δουν τους αγώνες»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ