today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Σκοτ Τζάιλς: «Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στην Αθήνα»

Με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, το 2016, ο Σκοτ Τζάιλς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην κλάση ΦΙΝΝ που αρχίζει στην Αθήνα.

Ο Αγγλος πρωταθλητής μίλησε στο Αθηναϊκό  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία του από το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας, τον Γιάννη Μιτάκη και φυσικά τους στόχους του για τη διοργάνωση, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήλωσε ενθουσιασμένος και βέβαιος ότι θα γίνουν συναρπαστικοί αγώνες στην Αθήνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σκοτ Τζάιλς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αρχίζει τη Δευτέρα και μαζί δίνονται τέσσερις Ολυμπιακές προκρίσεις. Είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς;

«Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση, θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια και γι αυτό έχουν έρθει μεγάλες χώρες. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα, πολύ δύσκολο και οι αγώνες θα είναι, πιστεύω, δύσκολοι και συναρπαστικοί».

ΕΡ: Τι περιμένεις από τη διοργάνωση;

«Κούρσες που θα εντυπωσιάσουν τον κόσμο και εμάς τους αθλητές. Θα γίνει ένα σπουδαίο, όπως είπα, πρωτάθλημα και περιμένω πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό».

ΕΡ: Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είσαι ένα από τα μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Αυτό σου δημιουργεί άγχος;

«Όχι δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι πολύ καλοί ιστιοπλόοι που έχουν κατακτήσει τίτλους σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν έχω άγχος για την ακρίβεια είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγώνες».

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σου για το διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο της Αθήνας;

«Είναι πολύ καλό. Ηρθα εδώ πριν δύο βδομάδες και προπονούμαι 10 ημέρες. Είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα».

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Μιτάκη;

«Ναι φυσικά και μπορεί. Είναι ένας από τους καλύτερους ιστιοπλόους στην κατηγορία. Αγωνίζεται και στην Ελλάδα, επομένως πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση για το Τόκιο».

ΕΡ: Τι ονειρεύεσαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

«Να πετύχω ότι ακριβώς στο Ρίο. Να νικήσω και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ