today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

“Ο Κ.Μητσοτάκης χάνει και σε ντιμπέιτ με τον εαυτό του”, λέει η Ε.Χατζηγεωργίου…

«Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και όταν κάνει ντιμπέιτ… με τον εαυτό του, πάλι χαμένος βγαίνει και, άρα, γι’ αυτό φοβάται να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με τον πρωθυπουργό και δεν είναι το πρόβλημα πότε θα προκηρύξει ο πρωθυπουργός εθνικές εκλογές για να πάει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό», δήλωσε  η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κατά τη διακαναλική του συνέντευξη.
«Αν και έγιναν συντονισμένες προσπάθειες μετά από τη ΝΔ να κρύψει αυτή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μας πει όλους ότι δεν καταλάβαμε τι ακριβώς είπε, το ζήτημα είναι ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης -όσο κι αν προσπαθεί να τα καλύψει στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ- φανερώνουν πραγματικά ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -αν και εφόσον, που εγώ δεν το πιστεύω αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η πολιτική αυτή έχει διατυπωθεί κατά καιρούς από τον κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια υπήρξαν Δελτία Τύπου, που διέψευδαν αυτόν που τα είπε, βασικώς διέψευδε αυτούς που τον άκουσαν και αντιλήφθηκαν αυτά που αντιλήφθηκαν», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:
«Το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας είναι ασφαλιστικό Πινοσέτ, επταήμερη εργασία, κατάργηση της 13ης σύνταξης κ.ο.κ. Αυτό είναι ένα πρόσωπο αντεργατικό, αντικοινωνικό, το οποίο το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι να στηρίξει αυτούς που τη στήριξαν. Αυτοί που τη στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτοί που συνεχίζουν να τη στηρίζουν είναι συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες κι αυτές είναι στα πολύ υψηλά στρώματα».
Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι προεκλογική παροχολογία, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε: «Θα ήταν ωραίο προεκλογικό σποτ, γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε φορά που ο πρωθυπουργός έλεγε “έχω υπερπλεόνασμα τόσα δισεκατομμύρια και άρα θα κάνω αυτό, θα τα ξαναγυρίσω στην κοινωνία” […] κάθε φορά έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έλεγε ακριβώς την ίδια πρόταση, ότι είναι παροχολογία γιατί έρχονται εκλογές […] κάθε φορά που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέα θετικά μέτρα, ήταν η ίδια αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, δεν μπορώ να σχολιάσω με σοβαρότητα τέτοιου είδους αντιδράσεις. Πάντα ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε τέτοιου είδους μέτρα ήταν ξεκάθαρος: Όταν έχουμε υπερπλεόνασμα αυτό θα το γυρνάμε σε αυτούς που πραγματικά έχουν πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ