today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Κόντρα Σγουρού – Πατούλη για τα ρέματα

Με τη φράση «πιο επικίνδυνη και από τα ρέματα, η άγνοια Πατούλη για τα αντιπλημμυρικά», απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην κριτική που άσκησε ο ανθυποψήφιός του την επομένη της παρουσίασης του προγράμματός του, στο κλειστό του Πανελλήνιου.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης αφού άσκησε κριτική για τα «λανθασμένα», όπως τα χαρακτήρισε, αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν επί θητείας του Ι. Σγουρού, ως νομάρχη και περιφερειάρχη, είπε:  «Αυτά που υπόσχεται σήμερα ο κ. Σγουρός έπρεπε να τα είχε κάνει εδώ και χρόνια. Δεν τα έκανε, γι αυτό θα τον καταψηφίσουν  οι πολίτες …. Η Αττική θα κάνει μια Νέα Αρχή με τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τα ζητήματα και μπορεί να κάνει έργο».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε πως η ανακοίνωση του κ. Πατούλη -με την οποία τον κατηγορεί ότι «δεν έχει κάνει τίποτα για τα ρέματα εδώ και πολλά χρόνια»- «επιβεβαιώνει αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: την εξαιρετικά δηλαδή επικίνδυνη άγνοιά του γενικότερα στα θέματα της Περιφέρειας και ειδικότερα στα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας».
Ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι «μέχρι το 2011 η αρμοδιότητα για τα ρέματα ανήκε στο κεντρικό κράτος και στη συνέχεια μέρος της περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια με τα μεγάλα ρέματα να παραμένουν στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών» και χαρακτήρισε «εύλογο» το αίτημα που προτάσσει ό ίδιος  να περιέλθει το σύνολο της αρμοδιότητας, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση για όλα τα ρέματα της Αττικής μαζί με τους πόρους, από την κεντρική διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια.
Επίσης, σχετικά με τη στάση του Γιάννη Πατούλη, ο κ. Σγουρός είπε ότι «θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του για τα ρέματα, για να προσθέσει: «Ξεχνάει ότι επί 12 χρόνια δήμαρχος δεν κατάφερε να δώσει λύση στο ένα επικίνδυνο ρέμα στο Μαρούσι, το ρέμα Σαπφούς. Αδράνεια της οποίας τις συνέπειες  βίωσαν οι πολίτες το περασμένο καλοκαίρι…».
Και καταλήγει ο κ. Σγουρός προτείνοντας να σταματήσει ο κ. Πατούλης «τις ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου και να κοιτάξει να ενημερωθεί για τα της Περιφέρειας. Διότι η άγνοιά του για τα αντιπλημμυρικά είναι τελικά πιο επικίνδυνη και από τα ίδια τα ρέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ