today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων εισαγγελέων και αντεισαγγελέων

Από το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια η πάρεδρος Θεώνη Καλογεροπούλου), κρίθηκε νόμιμο με την υπ΄ αριθμ. 82/2019 γνωμοδότησή του, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, με το οποίο αυξάνονται κατά 6 οι θέσεις των εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αυξάνονται κατά μία η θέση των εισαγγελέων Εφετών και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων στην Αθήνα ανέρχεται πλέον στους 26 και στην Θεσσαλονίκη στους 7.

Ακόμη, στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και Ναυπλίου αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των αντεισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των αντεισαγγελέων στην Πάτρα ανέρχεται στους 8 και στο Ναύπλιο στους 3.

Τέλος, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιά αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των εισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων ανέρχεται στην Αθήνα στους 55 και στον Πειραιά στους 8.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ