today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

ΝΔ: Στρατηγική θετικού λόγου χωρίς να αφήνει τίποτε αναπάντητο

H ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον Τσίπρα στον κατήφορο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντά στις προκλήσεις. Αυτή είναι η βασική κατεύθυνση, που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τελευταίες δυο εβδομάδες, πριν τις ευρωεκλογές.

Το θέμα της πόλωσης και της τεχνητής όξυνσης, που σκόπιμα έστησε ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε ευρέως στην Πειραιώς, όπως και η στρατηγική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ολοκλήρωση της τριήμερης διαδικασίας για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς τη Βουλή.

Του Κώστα Πασίση

«Η ΝΔ δεν παίζει στο γήπεδο της πόλωσης. Από αύριο η αξιωματική αντιπολίτευση, με τους ευρωβουλευτές και τα στελέχη της θα μιλά με θετικό λόγο», επισημαίνει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, που συμμετείχε στην επιτελική σύσκεψη.
Στην απόφαση αυτή βαρύνουσα σημασία έπαιξε η κοινή διαπίστωση ότι στην παρούσα φάση οι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι ο λαϊκισμός και η μετατροπή της Βουλής σε «αιματοβαμμένη αρένα», βολεύει πολιτικά τον χαμένο των ευρωεκλογών που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι με την προπαγάνδα και με την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να εξουδετερώσουν κάθε εστία κριτικής. Αυτή την αυταρχική λογική ακολούθησε πιστά τα τελευταία τέσσερα χρόνια συκοφαντώντας και στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πόλωση αποτελεί ιδεολογική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέκαθεν κατασκευάζει εχθρούς για να υπάρχει.
Στο πλαίσιο αυτό – τονίζεται – το Μάξιμου έβαλε τα «παπαγαλάκια», του μέσω φιλικών και πάσης φύσεως «προθύμων» να επιτεθούν σε όλα σχεδόν τα μέλη της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ. Σε αυτή την τοξικότητα απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο «ταμείο» που έκανε η ΝΔ κράτησε ως κέρδος της το γεγονός ότι όταν άναψαν τα αίματα ο Τσίπρας έχασε τη ψυχραιμία και αποκάλυψε τις αδυναμίες του και τον πραγματικό εαυτό του.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος της «άγριας» αντιπαράθεσης ξεκίνησε πριν το Πάσχα με την προ αναγγελία της πρόθεσης της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη γνωστή αήθη ανάρτηση του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κιμπουρόπουλο. Ωστόσο, χθες η συζήτηση κινήθηκε σε πιο ήπιους τόνους.
Την αρχή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όμως προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να εκλάβει την ευγένεια ως αδυναμία…

Στη χθεσινή σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να μπλεχτεί σε μια άκρατη σκανδαλολογία, ωστόσο θα επιμείνει να αναδεικνύει θέματα που ο πρωθυπουργός είναι έκθετος, ζητώντας συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, όπως πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνο κόμμα που διεκδικεί με σοβαρότητα την εξουσία.

Η Πειραιώς αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι η ΝΔ είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου, που είναι η καθαρή νίκη στις εκλογές και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα.

Το σήμα κατατεθέν αυτής είναι οι συγκλίσεις με υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι με πόλωση γέφυρες δεν στήνονται…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ