Κ.Μπακογιάννης: Ελεύθερα πεζοδρόμια και προσβάσιμες ράμπες σε όλη την πόλη

2040

Είναι αναγκαίο, από την πρώτη μέρα, να καθαρίσουμε κάθε γωνιά αυτής της πόλης, με ένα νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό και νέα μέσα. Να επέμβουμε σε όλους τους χώρους πρασίνου, να τους ανανεώσουμε και να τους αυξήσουμε. Να φωτίσουμε τις “μαύρες τρύπες” της. Και βέβαια, εάν όντως, θέλουμε να είμαστε στην ουσία και όχι μόνο στα λόγια μια ευρωπαϊκή πόλη, υποχρεούμαστε να διευρύνουμε την κινητικότητα, με ελευθέρα πεζοδρόμια και προσβάσιμες ράμπες, ούτως ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην νιώθει αποκλεισμένος».

Αυτό αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «F&M VOICE» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σκορδίλη και Σοφία Χουντάση. Ενώ απαντώντας στο ερώτημα τι είναι αυτό που του ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων τονίζει :«Μια ανθρώπινη πόλη. Μια ανθρώπινη γειτονιά. Αυτό ζητούν. Τίποτα μεγάλο, τίποτα φαραωνικό, τίποτα υπερβολικό. Θέλουν πίσω την πόλη τους και την ζωή τους μέσα σε αυτή. Η Αθήνα, δυστυχώς, σήμερα είναι η πόλη του ό, τι να’ ναι. Για αυτό, επιμένουμε στον «Πολιτισμό της Καθημερινότητας» μας. Όλα εκείνα τα κομμάτια του πάζλ που συνθέτουν όχι μόνο την εικόνα, αλλά την λειτουργία και την αίσθηση της πόλης. Για εμάς λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά της Αθήνας».

Στο ερώτημα πόσο χρήσιμη πιστεύει ότι θα του φανεί η εμπειρία του από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πως σκοπεύει να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση Ευρωπαϊκών πόρων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε πως «το 2018 η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην πρώτη θέση σε ποσοστό απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι ξέρουμε από πού, πώς και πότε να ζητάμε χρήματα. Φαίνεται, άλλωστε, από το Πρόγραμμά μας ότι είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς αλλά και εθνικούς πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τις αναπτυξιακές μας παρεμβάσεις».