today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γ.Δραγασάκης για εξαγγελία μέτρων: Πράγματι, ο χρόνος είναι προεκλογικός

Την παραδοχή ότι οι εξαγγελίες θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγιναν σε προεκλογικό χρόνο έκανε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι σημασία έχει πως θα ωφεληθεί ο λαός.

«Έρχομαι στον χρόνο εξαγγελίας των μέτρων. Πράγματι, ο χρόνος είναι προεκλογικός. Σε λίγες ημέρες έχουμε εκλογές. Όμως, αν έπρεπε να ληφθούν αυτά τα μέτρα, πότε έπρεπε να ληφθούν; Αργότερα. Αν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι θετικό, γιατί να το αφήσουμε γι’ αργότερα;» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για να προσθέσει: «Πότε αργότερα; Και στην ΔΕΘ στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και τότε είπαν για προεκλογικές εξαγγελίες που δεν θα υλοποιηθούν. Υλοποιήθηκαν όμως».

Ο ίδιος ωστόσο εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα; Όχι πάρα πολύ νωρίτερα. Η προετοιμασία γινόταν από τον κ. Τσακαλώτο, αλλά δεν μπορούσαμε να τα εξαγγείλουμε χωρίς επίσημη ανακοίνωση για τα πλεόνασμα από την Eurostat, που έγινε στις 23 Απριλίου 2019».

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, ακόμα και αν τα πείτε προεκλογικά, αποτελούν όφελος για τους πολίτες» είπε ο κ. Δραγασάκης, για να επιτεθεί στη ΝΔ, λέγοντας: «Τα δικά σας αντίμετρα όμως βρίσκονται έξω από την σφαίρα της λογικής και της δημοκρατίας. Αντλούνται από τους υπονόμους της ακροδεξιάς και των σκοτεινών συμφερόντων».

Ο ίδιος, επιχειρώντας να περιγράψει τα «πραγματικά γεγονότα» και κατ’ επέκταση να θέσει τα προεκλογικά διλήμματα, ανέφερε: «Εμείς μέτρα πολιτικής χρήσιμα στην οικονομία και ωφέλημα για τους πολίτες και εσείς τυμβωρυχίες, κότερα και συκοφαντίες. Εμείς υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία και εσείς τα ακροδεξιά έντυπα».

Παράλληλα, υποστήριξε και ο ίδιος ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει και δείγμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ