today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Κοντονής α λα Πολάκη: Ειρωνεία, ύφος και καμία απάντηση για την ουσία των καταγγελιών

Από του πλέον ένθερμους υποστηρικτές και μιμητές της γραμμής και του ύφους Πολάκη, ο κ. Σταύρος Κοντονής, αντί να απολογηθεί για τις καθεστωτικού τύπου πρακτικές του και τις προεκλογικές προπαγανδιστικές του κατηχήσεις στους μαθητές των λυκείων της Ζακύνθου, με αφορμή την αόριστη μοριοδότηση που θα αποφασίσει κάποτε το υπουργείου Παιδείας για όσα παιδιά του νησιού δώσουν πανελλήνιες, κουνάει και το δάχτυλο, δηλώνοντας ψευδώς, πως δεν… παρανόμησε.
Η πολιτικάντικη απάντηση του πρώην υπουργού κ. Κοντονή, στις παραπάνω κατηγορίες είναι η εξής:
“Θέλει η Δεξιά να κρυφτεί και η στενοχώρια δεν την αφήνει.
Καταλαβαίνω τον πόνο και το αδιέξοδό τους σε σημείο να γίνονται καταγέλαστοι προβάλλοντας εκτός των άλλων και ισχυρισμούς περί νομιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστώ γιατί με αυτές τις κωμικές τοποθετήσεις και ο τελευταίος Ζακυνθινός, εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων, πληροφορήθηκε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς όφελος των Ζακυνθινών μαθητών της Γ’ Λυκείου.
Το καραβάνι προχωρεί, τα σκυλιά γαβγίζουν” επισημαίνει κλείνοντας με μια αγαπημένη φράση του Παύλου Πολάκη…

φωτό: imerazante

Στο ίδιο ύφος με τον κ. Κοντονή και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ:

«Θέλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ , κ. Μπούκιο, για την πολύ ευφάνταστη και πρωτότυπη καταγγελία του κατά του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή ως “θρασύ κι αυταρχικού κομματικού ινστρούκτορα”, επειδή τόλμησε να πετύχει νομοθέτηση μοριοδότησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του νησιού για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, και να ενημερώσει τους μαθητές χωρίς τον ρωτήσει. Του προτείνουμε να προβεί και σε μια αντίστοιχη “χαριτωμένη” καταγγελία εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που τόλμησε χθες με περίσσιο θράσος να αναγγείλει μεγάλο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης για τον Ελληνικό λαό, όπως την 13η σύνταξη, την μετάταξη όλων των τροφίμων και της εστίασης, από το 24% ΦΠΑ στο 13% , την περαιτέρω μείωση του συντελεστή αυτού από 13% σε 11%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης , την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13% σε 6% κι ένα σωρό άλλων, χωρίς μάλιστα ούτε αυτός να πάρει την άδειά του.Συνεχίστε εκεί στη ΝΟΔΕ τον κατήφορο, αν μη τι άλλο μας διασκεδάζετε!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ανακοινώσεις, πέραν του κοινού τους ύφους, δεν απαντάνε επί της ουσίας των καταγγελιών. Το ThePresident επαναδημοσιεύει τις εγκυκλίους που κάνει πως δεν είδε ο κ. Κοντονής και οι οποίες απαγορεύουν ξεκάθαρα τις όποιες προεκλογικές ενημερώσεις σε μαθητές, επισημαίνοντας ότι αυτές μπορούν να γίνουν μόνο στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και κατόπιν αδείας:


Η υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου της Ν.Δ., Χριστίνα Τετράδη, σχολιάζοντας την προεκλογική περιοδεία Κοντονή στα λύκεια του νησιού είπε:
«Έφτασαν στο σημείο να εμπλέκουν σχολεία και 17χρονους μαθητές στην προεκλογική αντιπαράθεση. Ναι, το ζήσαμε κι αυτό στη Ζάκυνθο. Προεκλογική καμπάνια, προπαγάνδα και κομματική κατήχηση στα σχολεία. Κανένας σεβασμός, κανένα ήθος, κανένα όριο!»

Όμως και η ΝΟΔΕ Ζακύνθου, απάντησε σε υψηλούς τόνους τόσο στον βουλευτή όσο και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ:
“Επειδή ο κ Κοντονής και οι βαστάζοι του κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν να τους το εξηγήσουμε: Οι κατηγορίες, οι οποίες ισχύουν στο ακέραιο δεν είναι για την, έστω και αόριστη μοριοδότηση, αλλά για το ότι παρανόμως και αυταρχικά πήγε στα λύκεια του νησιού και έκανε προεκλογική προπαγάνδα ως καθεστωτικός κομματικός ινστρούχτορας άλλων σκοτεινών εποχών, μπας και σώσει την κατρακύλα του. Επίσης βλέπουμε με συμπάθεια το ότι πανηγυρίζουν για τις μειώσεις που ΘΑ κάνουν, στις αυξήσεις που οι ίδιοι έκαναν στον ΦΠΑ και στην φορολογία, για να τα ξαναπάνε στα επίπεδα που τα παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν φταίνε αυτοί… Τόσοι είναι…
Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου”

φωτό:imerazante

Ο κ. Κοντονής στις παράτυπες συναντήσεις του με τους μαθητές στις αίθουσες των σχολείων τους, χαρακτήρισε μοναδική την ευκαιρία που τους δίνεται για να καταφέρουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και σε «δυνατές» σχολές τις οποίες θα πρέπει να δηλώσουν στα Μηχανογραφικά τους Δελτία.
Είπε μάλιστα πως στη Ζάκυνθο μπορεί να μην υπήρξαν ζημιές σε σχολεία από τους σεισμούς, αλλά υπάρχει μια πολύμηνη αναστάτωση λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων που δεν έχουν σταματήσει.
Όμως δεν έμεινε μόνο στις «παροχές» αλλά ζήτησε τη γνώμη των μαθητών και για το νέο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση παρέχοντας δικαίωμα ψήφου στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος.

Η κίνηση αυτή του κ. Κοντονή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθηγητών του νησιού, που κάνουν λόγο για προκλητικές κομματικές σκοπιμότητες που ξεπερνούν κάθε όριο.
“Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου αποδοκιμάζει την επίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρου Κοντονή σε Λύκεια του Νησιού για την «ενημέρωση» των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σχετικά με την ποσόστωση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τους αφορά.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Κοντονή πως η επίσκεψη του οιουδήποτε πολιτικού προσώπου για ενημέρωση μαθητών απαγορεύεται ρητώς και με πρόσφατες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία του στερείται κάθε νομιμοποίησης.
Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση των μαθητών για όποιο θέμα αφορά στον μαθητικό βίο τους συνιστά εκ του νόμου αρμοδιότητα και υποχρέωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης των σχολείων και των υπηρετούντων σε εκείνα συναδέλφων Καθηγητών.
Αν, λοιπόν, ο κ. Βουλευτής είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ορθή ενημέρωση των μαθητών ή και για ό,τι άλλο, θα έπρεπε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνον. Τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο προεκλογικού αγώνα για κανένα πολιτικό πρόσωπο, ιδιαίτερα μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.
Αναμένουμε, κλείνοντας, την δημόσια αποδοκιμασία της εν λόγω πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού τόσο από τον κ. Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων. Ειδάλλως, ας τοποθετηθούν δημόσια απλώς και μόνον στο ερώτημα με ποία αρμοδιότητα και, οπωσδήποτε, με ποία θεσμική κατοχύρωση επετράπη η είσοδος του κ. Κοντονή σε σχολικούς χώρους για ενημέρωση μαθητών.
Καθηγητές, μαθητές και γονείς καταγγέλλουν πως πρόκειται για συνήθη πρακτική του κ. Κοντονή, ο οποίος στο παρελθόν επισκέφθηκε σχολεία τα οποία έκαναν συμβολική κατάληψη για την Μακεδονία, μπήκε με το “έτσι θέλω” σε τάξεις μαθητών και τους έκανε “κατήχηση” για την συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ