today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Δ. Κουτσούμπας: Στέλνουμε από την Πάτρα μήνυμα αντεπίθεσης

«Απόψε, από ‘δω από την Πάτρα, στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης», τόνισε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ παράλληλα ό επισήμανε «απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε «με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για μια μεγάλη νίκη του λαού».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ακόμη ότι «με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, που γράφουν με μεγάλα γράμματα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές, Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη, σε όλους όσοι μας υπόσχονται λίγα ψίχουλα, αφού μας έχουν κλέψει πολλά καρβέλια, για να τα δώσουν στα μονοπώλια και θέλουν να τους πούμε και “ευχαριστώ”, σε αυτούς που, αφού μας βούλιαξαν στα χρέη, τώρα μας λένε ότι θα ανοίγουν τον αναπνευστήρα σε δόσεις, 120 για την ακρίβεια».

Αλλά όπως πρόσθεσε «κανείς δεν πρόκειται να βγει στην επιφάνεια, όσο είναι εδώ και παραμένει η αιτία που μας βουλιάζουν: το τσάκισμα του λαού για τα κέρδη των λίγων».

Επίσης, ανέφερε ότι «με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, σε όλους όσοι θέλουν να πάρουν το πράσινο φως, για να συνεχίσουν να τρέχουν στο δρόμο των κερδών του κεφαλαίου, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «ό,τι και να κάνουν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, όσες κοκορομαχίες κι αν στήσουν στη Βουλή με τις προτάσεις δυσπιστίας και τις προτάσεις εμπιστοσύνης, ξέρουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία του λαού ούτε τους πιστεύει ούτε τους εμπιστεύεται» διότι, όπως είπε μεταξύ άλλων, «μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όχι για να σώσουν το λαό από τη χρεοκοπία, αλλά για να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι «όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επικίνδυνη», προσθέτοντας ότι «αυτό διαπιστώνεται, τόσο με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο “Πορθητής” και το ερευνητικό “Μπαρμπαρός”, από τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για την Κύπρο και το Αιγαίο, καθώς και με την όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».

Επίσης, σημείωσε ότι «τα γεγονότα αποδεικνύουν, πόσο επικίνδυνος είναι ο μύθος που καλλιεργούν παράγοντες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., οι “τριμερείς συμμαχίες” στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα», επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν έχει γίνει αυτό». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή, διεξάγεται ένα “ανατολίτικο παζάρι” με θύματα τους λαούς».

Ακόμη είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη, γιατί διαρκώς εφησυχάζει το λαό, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για ξένα προς τον λαό συμφέροντα και παρουσιάζει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που “μαγειρεύτηκε” για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, ως συνταγή για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι «η Πάτρα έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστική, ανυπότακτη δημοτική αρχή, αμετακίνητη στο πλευρό του λαού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ