today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συνεχίζει προκλητικά την προπαγάνδα σε σχολεία ο Σ.Κοντονής. Αγνοεί τις απαγορεύσεις. (Έγγραφα)

Τις προεκλογικές, προπαγανδιστικές επισκέψεις σε Λύκεια της Ζακύνθου, συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής για δεύτερη ημέρα, αγνοώντας προκλητικά τις εγκυκλίους που απαγορεύουν σε προεκλογικές περιόδους στους πολιτικούς και πολιτευόμενους να επισκέπτονται σχολικές αίθουσες και να μιλάνε σε μαθητές.

Λειτουργώντας αυταρχικά και ως εκπρόσωπος καθεστώτων άλλων εποχών, συνέχισε την κομματική προπαγάνδα και κατήχηση, μιλώντας απ΄ευθείας σε μαθητές και μέσα στις αίθουσές τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, με πρόσχημα την, αόριστη και απροσδιόριστη ακόμα, μοριοδότηση των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 και προφανή στόχο την άγρα ψήφων.

φωτό:imerazante

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, καθηγητών και γονέων, προχωρά σε αναφορές στο “έργο” της κυβέρνησης, ενώ τους ρωτά εάν είναι σύμφωνοι με την ψήφο στα 17 και 18 έτη.

Το ThePresident δημοσιεύει τις εγκυκλίους οι οποίες απαγορεύουν ξεκάθαρα τις όποιες προεκλογικές ενημερώσεις σε μαθητές, επισημαίνοντας ότι αυτές μπορούν να γίνουν μόνο στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και κατόπιν αδείας:

 

 

 

 

Σήμερα, μετά και την δεύτερη ημέρα της προεκλογικής προπαγανδιστικής περιοδείας του κ. Κοντονή στα Λύκεια του νησιού, η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου με ανακοίνωσή της καλεί την ηγεσία της εκπαίδευσης και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση:

“Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη συνεχιζόμενη περιήγηση του Βουλευτή Ζακύνθου στα Λύκεια του νησιού.
Με πρόσχημα την ενημέρωσης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, ο κ. Κοντονής πραγματοποιεί ουσιαστικά προεκλογική εμφάνιση με στόχο τη διαφήμιση του Κυβερνητικού έργου στους μαθητές – ψηφοφόρους.
Καλούμε την ηγεσία της εκπαίδευσης και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.

Ζάκυνθος
7/6/2019”

φωτό: imerazante

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρώην υπουργού και η ΝΟΔΕ του νησιού, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον αυταρχισμό και την καθεστωτική του συμπεριφορά, ο για λίγο ακόμα βουλευτής Ζακύνθου, είχε το θράσος να επισκεφθεί σχολικές τάξεις και να προπαγανδίσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ως κομματικός ινστρούχτορας άλλων, σκοτεινών εποχών, παραβαίνοντας εκτός από την ηθική και το νόμο της δικής του κυβέρνησης. Τέτοιος ήταν πάντα και όσο περνά ο καιρός τόσο θα ξεδιπλώνονται οι αυταρχικές “αρετές” του”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePresident, γονείς προτίθενται να κινηθούν νομικά τόσο εναντίον του βουλευτή όσο και κατά του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τον συνοδεύει, καθώς δηλώνουν ότι δεν ρωτήθηκαν για τις επισκέψεις στα σχολεία των παιδιών τους.

Καθηγητές, μαθητές και γονείς καταγγέλλουν πως πρόκειται για συνήθη πρακτική του κ. Κοντονή, ο οποίος στο παρελθόν επισκέφθηκε σχολεία τα οποία έκαναν συμβολική κατάληψη για την Μακεδονία, μπήκε με το “έτσι θέλω” σε τάξεις μαθητών και τους έκανε “κατήχηση” για την συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ