today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Στόχος μας να ξαναγίνει η Ομόνοια σημείο συνάντησης

Θα ξανακάνει την Ομόνοια σημείο συνάντησης, με κυκλικό σιντριβάνι και πάλι, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό “MANCODE”, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει «σε ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας και την ανάκτηση όλων των ιστορικών της χαρακτηριστικών», παράλληλα με μια συνολικότερη παρέμβαση «μέσα από την αναβάθμιση και ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, της Βαρβακείου Αγοράς και της ευρύτερης περιοχής πέριξ της Ομόνοιας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης προτείνει να κλείσει το τρίγωνο για την κυκλοφορία, τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και τη συνένωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το Ακροπόλ. «Στόχος μας είναι να στεγάσουμε τη μεγαλύτερη αρχαιολογική συλλογή του κόσμου και να καταστήσουμε το κέντρο πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες», τονίζει.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε «άκρως ελπιδοφόρα» την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η Αθήνα και τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν σε κτίρια εγκαταλειμμένα. «Εμείς πρέπει να καταστήσουμε την Αθήνα προορισμό City Break για όλο τον χρόνο» υπογράμμισε. Και επισήμανε ότι «στην πόλη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν χιλιάδες εγκαταλειμμένα κτίρια. Ένας αληθινός πλούτος! Εμείς τι λέμε, λοιπόν; Να διεκδικήσουμε από το υπουργείο Υποδομών την άμεση θεσμοθέτηση ενός πλαισίου, με μοναδικό σκοπό την αξιοποίηση και την ανάδειξη των εγκαταλελειμμένων. Παράλληλα, δίνουμε κίνητρα στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους αυτά, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπως είναι τα σχεδόν άτοκα δάνεια και η αποπληρωμή σε βάθος χρόνου μέσα από τα δημοτικά τέλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ