today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Σ.Δανέλλης: Το κλίμα γίνεται όλο και θερμότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετική κίνηση χαρακτήρισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και του ΟΤΑ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προσθέτοντας πως αφορά εκατομμύρια πολίτες που έχουν ζωτικούς λόγους να βρουν τρόπο να πληρώσουν και εκτίμησε πως οι ρήτρες που προβλέπονται αντιμετωπίζουν παράλληλα και τους κακοπληρωτές.

«Ο σοφός λαός λέει “την ανάγκη φιλοτιμία ποιών”» σχολίασε ο κ. Δανέλλης για τη «στροφή» του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τη μείωση του αφορολόγητου. «”Στρίβει” από αυτά που πιστεύει και κατά καιρούς διακηρύσσει», με έναν τρόπο αντίστοιχο με το θέμα της μείωσης των συντάξεων, είπε και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «κρούει ανοιχτές θύρες, καθώς η κυβέρνηση πρώτη έχει πει ότι, όσο μπορεί, δεν θα έχουμε μείωση αφορολόγητου».

Για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του τουρισμού από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η εξέλιξη με αιχμή τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ξεφύγει, εντελώς. Η αντιπαράθεση δεν γίνεται στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων και προτάσεων, αλλά [στη βάση] ενός θυμικού και μίας οργής, ενός μίσους».

«Πρέπει οι πολιτικοί που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί -μένει βεβαίως να το δείχνουν- να καταλάβουν ότι ούτε ο “αντιτσιπρισμός” ούτε ο “αντιΣΥΡΙΖΑϊσμός” συνιστούν πολιτική πρόταση. Κυρίως το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, έχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο η οργή του, αλλά η απόγνωση στην οποία βρίσκεται […] βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις το 1975, όταν το ένδοξο παρελθόν ανήκε στο χτες, αλλά το αύριο φαινόταν εντελώς αδύναμο να υποστηρίξει κάτι, που αναφερόταν μονάχα στο παρελθόν. Έτσι μετεξελίχθηκε στο ΠΑΣΟΚ…».

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης για το Ευρωκοινοβούλιο, παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου, με βάση την εικόνα που έχει σχηματίσει από την παρουσία του σε διάφορα σημεία της χώρας. «Όσο περνάει ο χρόνος τόσο δυναμώνει αυτή η δυναμική, τόσο απελευθερώνεται στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Δανέλλης.

«Το κλίμα γίνεται όλο και θερμότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», είπε μεταξύ άλλων καταλήγοντας ο κ. Δανέλλης και σχολίασε πως «αυτοί που νομίζουν ότι η υπόθεση έχει λήξει, θα τρίβουν τα μάτια τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ