today-is-a-good-day
16.7 C
Athens

Στον Έβρο η Όλγα Γεροβασίλη για το μεταναστευτικό

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά την ασφάλεια των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου.

Την κ. Γεροβασίλη συνόδευσαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, και η γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι οποίοι μετέβησαν μαζί της στον Έβρο με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., πετώντας παράλληλα στη συνοριακή γραμμή.

Ακολούθησε σύσκεψη στις Φέρες, παρουσία του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ταξιάρχου Πασχάλη Συριτούδη, του διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτη Καρτάλη κ.ά.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της ΕΕ. Η υπουργός επισήμανε τον σοβαρό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία, όπως είπε, ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό και ευαισθησία στο σύνθετο έργο της.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ