today-is-a-good-day
17 C
Athens

Εγώ ειμί η διαπλοκή!

Μόνον έκπληξη δεν προκάλεσαν στους παροικούντες στην πολιτική Ιερουσαλήμ οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα να καπνίζει τα ακριβά του πούρα εν πλω, μέσα στο σαλόνι ενός χλιδάτου σκάφους.

Και αυτό γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι -εδώ και πολύ καιρό- ο «αριστερός» που σπαταλάει τον χρόνο του με ταλαίπωρους συντρόφους όπως ο Καρανίκας, και με αμπελοφιλοσοφίες στα καφενεία του Κολωνακίου, αλλά ο πρωθυπουργός της χλιδής και της καλοπέρασης που απολαμβάνει αστακομακαρονάδες μέσα πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πανάκριβα κοχίμπα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτά τα ξέραμε. Όπως ξέραμε ότι πλέον οι παρέες του πρωθυπουργού είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα -όπως διατείνονται- «γοητεύονται από την προσωπικότητά του» και κολακεύονται από την παρέα του.

Όμως η χθεσινή αποκάλυψη (από τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε) των φωτογραφιών του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε χλιδάτο σκάφος να απολαμβάνει όσα δεν μπορεί να γευτεί ένας απλός εργαζόμενος κατά τη διάρκεια ολόκληρου του βίου του, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, πολιτικού αλλά και ηθικού περιεχομένου.
Προφανώς και δεν είναι πολιτικά ηθικό να χαριεντίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας στα σκάφη μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι όμως νόμιμο; Προφανώς και Όχι!

Γιατί ο νόμος ορίζει ρητά ότι απαγορεύονται προς πολιτικούς οι παροχές σε είδος, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες, όπως με σαφήνεια προβλέπεται. Και σίγουρα στην περίπτωση του κ. Τσίπρα, οι χλιδάτες αυτές διακοπές δεν εμφανίζονται σε κανένα από τα Πόθεν έσχες του!

Σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου, η αποκάλυψη των φωτογραφιών αυτών θα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και σίγουρα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η οποία θα όφειλε να ερευνήσει ποιος και για ποιο λόγο ανέλαβε κάποιος  τις πολυτελείς διακοπές του πρωθυπουργού της χώρας, αν αυτός σχετίζεται με δημόσια έργα και αν έχει ευνοηθεί καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Γιατί ορισμένοι «κακοήθεις» ήδη κάνουν λόγο για οφίκια που έσπευσε να προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον (την)  οικοδεσπότη του προκειμένου ο ίδιος να μπορεί να απολαμβάνει αντίστοιχες  μικρές χαρές, όπως οι σκαφάτες διακοπές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ή του Ιονίου πελάγους.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των διακοπών, και όσους ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια απλή φιλοξενία, θα ήθελα να αναφέρω, ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας εξωθήθηκε σε παραίτηση επειδή αποδέχτηκε το “κέρασμα” ενός δείπνου από κάποιον πλούσιο συνδαιτυμόνα του.

Και κάτι ακόμα: Η δικαιοσύνη όχι μόνο θα έπρεπε να διερευνήσει τη χρηματοδότηση των διακοπών, αλλά θα όφειλε να έχει προστατεύσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τον οικοδεσπότη του και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αντί να «αποστειρώσουν» τον φιλοξενούμενό τους ο οποίος τυγχάνει και “θεσμός” της χώρας, ουσιαστικά τον παγίδεψαν με φωτογραφίες από τις ιδιαίτερες στιγμές του.

Γιατί και εδώ τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά: Άραγε οι φωτογραφίες αυτές είναι οι μόνες ή ο πρωθυπουργός «κρατείται» και από άλλες, οι οποίες μπορούν να τον εκθέσουν ακόμα περισσότερο;

Τί μεσολάβησε και χάλασε τη σχέση οικοδεσπότη και φιλοξενούμενου και ο Τσίπρας κρεμάστηκε στα μανταλάκια;

Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει πρωτίστως να απαντηθούν άμεσα και με ειλικρίνεια από τον κ. Τσίπρα ο οποίος οφείλει να δώσει αναλυτικό λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες για τις διακοπές της χλιδής. Επίσης οφείλει να απαντήσει γιατί κράτησε απολύτως μυστικές τις διακοπές αυτές και αν αισθάνεται υπερήφανος που μέσα σε ένα καλοκαίρι θρήνου, ο ίδιος επέλεξε να βολτάρει στα νερά του Αιγαίου…

Γιατί αν δεν το κάνει σύντομα, πολύ φοβάμαι ότι οι πρώτοι που θα αρχίζουν να τον «δίνουν» θα είναι οι ίδιοι οι (τέως) «σύντροφοι» και «οικοδεσπότες» του. Που με την ίδια ευκολία που προσέγγισαν εκείνον, θα αρχίσουν να απομακρύνονται από δίπλα του αναζητώντας αλλού τη δύναμη της εξουσίας…
Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον η ταύτιση μαζί του θα είναι μόνον τοξική!

Γ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ