today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ. Δέρβος: Προτεραιότητα η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο στην ευρωπαϊκή αλυσίδα αν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στους τομείς που πρέπει, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Δέρβος, μιλώντας στη Λακωνία.

«Η πατρίδα μας διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία και πρέπει να αξιοποιήσει, για να πάψει να αποτελεί τον φτωχό συγγενή της Ευρώπης και να καταφέρει επιτέλους να βγει από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Δέρβος.

Η περιοδεία του κ. Δέρβου στη Λακωνία ξεκίνησε με περιήγηση στην ιστορική ανατολική Μάνη όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο, καθώς και με τον δήμαρχο της περιοχής.

Ο κ. Δέρβος τόνισε πως η Μάνη διαθέτει όλα τα «προσόντα» για να καταστεί κορυφαίος τουριστικός προορισμός, ενώ με τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη επισκέφτηκαν την Σπάρτη, όπου συναντήθηκαν με αυτοδιοικητικά στελέχη και κατοίκους.

Επίσης συνομίλησε με νέους της περιοχής, καθώς και με μέλη της ΟΝΝΕΔ, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο εργοστάσιο παραγωγής των χυμών «Λακωνία».

Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην πόλη των Μολάων και στη γραφική Μονεμβασιά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με επιχειρηματίες και πολίτες της Λακωνίας, ο κ. Δέρβος τόνισε ότι «τα επόμενα χρόνια η Λακωνία πρέπει να αποτελεί κατά πρώτον κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Κατά δεύτερον πρέπει να καταξιωθεί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της αγροτικής παραγωγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ